1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Cephesinden Şehit Şişani’ye Taziye
Nusra Cephesinden Şehit Şişani’ye Taziye

Nusra Cephesinden Şehit Şişani’ye Taziye

Halep Merkez Cezaevine direnişçilerin düzenlediği ve halen devam eden kuşatmada şehit düşen Kafkasya kökenli Seyfullah Şişani hakkında Nusret Cephesi Lideri Culani bir açıklamada bulundu.

10 Şubat 2014 Pazartesi 00:00A+A-

Nusra Cephesi Lideri Ebu Muhammed Culani, yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

"Şehid kahramanımız Seyfullah Şişani, Kafkasya’da başladığı cihad yolculuğunu Şam topraklarında bitirdi ve şimdi Kafyasyadan gelip mübarek Şam topraklarında şehadete eren dostlarının yanında oldu.

Seyfullah Şişani, hayatını Zalim Esed zindanlarında mahkum edilen Müslüman kadınlar ve Müslümanları kurtarmak için adamıştı.

Israrla bu hapishanenin özgürleştirilmesini ve Müslümanların kurtarılmasını isteyen Şişani, şehid olana dek burası için savaşacağını dile getirmişti. 

Rabbim ona ikisini de yazmıştır inşallah.

Şişani, Nusret cephesi komutasına geçmek için bana bir şart koştu

'Sana bağlı kalmak için şartlarım arasında Halep Merkez Cezaevini kurtarmak için savaşmak olacaktır.'

Seyfullah Şişani dinine çok bağlı, ilim ve hadiste büyük mesafe kat etmiş biriydi. Kendisinin aşırıcı oldugu söyleniyordu ancak biz kendisinde ancak dinde aşırı gidenlere karşı sert muamele bulduk.

Ben, Seyfullah Şişani ile orduyu alıp Esed rejim kuşatmasında olan Guta’da insanları kuşatmadan çıkardıktan sonra bu seferde Şam’ı kurtarmayı isterdim. Bunu ona ifade ettiğimde gözlerinin içi gülüyordu.

Çeçen anaları bitmeyecek, müslüman orduları lidersiz kalmayacak ve Kafkasya her zaman yeni kahramanlar yetiştirecek; bu ümmetin İslam hakimiyetini geri kazandıracaktır.

Allah’ım Seyfullah Şişani’yi şehidlerden kabul et ve Şam topraklarında bizi Kafkasyanın yiğitlerinden mahrum eyleme."

Ebû Muhammed Culani

Seyfullah Şişani'nin eski bir konuşması: 

kaynak: islahhaber.net

HABERE YORUM KAT