1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Cephesi ve Ahraru'ş-Şam'dan Ortak Açıklama
Nusra Cephesi ve Ahraru'ş-Şam'dan Ortak Açıklama

Nusra Cephesi ve Ahraru'ş-Şam'dan Ortak Açıklama

Suriye'de zalimlere karşı cihad eden Nusra Cephesi ve Ahraru'ş-Şam Hareketi, Rusya destekli Esed güçlerinin son zamanlardaki saldırılarıyla zor zamanlar yaşayan Halep halkını teskin etmek için ortak bir açıklama yayınladı.

12 Şubat 2016 Cuma 09:51A+A-

Küresel Analiz sitesi tarafından tercüme edilen açıklamanın tam metni:

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Yüce Allah şöyle buyurdu:

“Düşman topluluğunu izlemekte gevşeklik göstermeyin. Eğer siz acı duyuyorsanız, kuşkusuz onlar da sizin acı duyduğunuz gibi acı duyuyorlar. Üstelik siz Allah’tan onların ümit edemeyecekleri şeyleri umuyorsunuz. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Nisa 104).

Halep’i halk ve mücahidlerin olmadığı boş bir yere çevirmek için söylentiler yayan Nusayrilerin yalanlarına cevap olarak Halebu’ş-Şehba (Akça Halep) şehrinin merkezinde bulunan sebat ve sabır sahibi halkımızı teskin ederiz ve şunu belirtiriz:

Bizler eskiden olduğu gibi şimdi de onlar için bir zırhız! Boğazlarımız/boyunlarımız onların boyunları önünde ve onlar uğrunadır! Yüce Allah’ın yolunda onlar için canlarımızı feda ederiz. Akidemizden doğan sebat özelliğimizle; silah ve mühimmat azlığına, tecrübenin yetersizliğine ve cemaatlerin çokluğuna rağmen Nusayri ordusunu, Şii grupları, Rafizi ordusunu ve uluslararası komploları daha önce yenilgiye uğrattık. Allah’ın izniyle Rusya işgali de yenilgiye uğrayacaktır!

Birkaç gün önce meydana gelen rejim güçlerinin ilerlemesi geçici bir ilerlemeden başka bir şey değildir. Bu ilerleme sabit temeller üzere kurulu değildir. Allah’ın izniyle Şam’daki cihad tarihi boyunca gasıpların yok olduğu gibi sözü edilen ilerlemenin yok olması da yakındır.

Sevgili ümmetimize, acımızın umudumuzu gerçekleştirip saflarımızı birleştirdiği ve azmimizi perçinlediği müjdesini veririz.

Umulur ki Allah küfredenlerin zorluğunu uzaklaştırır. Yüce Allah zorluk ve cezalandırma bakımından en şiddetli olandır.

Özgürleştirilmiş Halep şehrinin merkezinden 29.04.1437 (Hicrî) tarihinde bu satırlara imzasını atanlar:

Ahraru’ş-Şam Hareketi Mensubu Ebu Ahmed el-Halebî

Nusra Cephesi Halep Şehir Sorumlusu Ebu Kuteybe eş-Şamî

ahrarus-sam_ve_nusra_cephesi.jpg

HABERE YORUM KAT

10 Yorum