1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Basın Sözcüsü Ebu Firas ABD Saldırısında Şehid Edildi!
Nusra Basın Sözcüsü Ebu Firas ABD Saldırısında Şehid Edildi!

Nusra Basın Sözcüsü Ebu Firas ABD Saldırısında Şehid Edildi!

Esed rejiminin korkulu rüyası Nusra Cephesi’ne yönelik Amerikan hava saldırısında Şeyh Ebu Firas, oğlu ve beraberindeki mücahidlerle birlikte şehid düştü.

04 Nisan 2016 Pazartesi 12:27A+A-

Haksöz Haber

Son dönemde Esed rejimine ağır darbeler indiren ve Halep’in güneyinde el-İys bölgesini kurtararak stratejik bir kazanım elde eden Cephetu’n-Nusra’ya yönelik ABD saldırıları yoğunlaştı. Cephetu’n-Nusra’nın basın sözcülüğü görevinde bulunan Şeyh Ebu Firas, oğlu ve beraberinde bulunan diğer mücahidlerle birlikte İdlib kırsalında Amerikan hava saldırısı neticesinde şehid düştü.

Esed rejiminin bir numaralı hamisi Rusya ile birlikte ABD’nin de hedefinde olan mücahid gruplara yönelik bu saldırıların bilhassa Esed rejiminin sıkıştığı süreçlerde yoğunlaşması dikkat çekmekte.

Ebu Firas Şamlı bir Müslüman. ABD ise on binlerce öteden gelmiş işgalci emperyalist bir güç. Ne yazık ki, birileri hala BM ya da diğer küresel şeytanların belirlediği hukuka göre İslami grupların hangi kategoride değerlendirilmesi gerektiği, ‘terör örgütü’ sayılıp sayılmaması gerektiği gibi ahmakça tartışmalarla meşgul olmayı sürdürebiliyor. Aynen işgalci Rusya’nın Zahran Alluş’u şehid etmesi örneğinde görüldüğü üzere emperyalist işgalciler Suriye topraklarında kardeşlerimizi katlederken yine birileri hala Suriye’de yaşananlar karşısında “Müslümanlar birbirini öldürüyor” saçmalığının ardına sığınıp suskunluğa bürünebiliyorlar.

İşgal güçlerinin bugüne kadar işlediği sayısız suçtan biri olan bu saldırı Esed rejiminin sadece İran ve Rusya tarafından değil, emperyalist ABD tarafından da fiilen desteklendiğini açıkça ortaya koymakta. Sahada fiilen yaşanan, gayet iyi bilinen bu çıplak gerçeğe rağmen Esed diktatörlüğünün hala emperyalizme karşı direndiği masallarıyla kendilerini avutanlara ve Suriye’de Baas rejimi ve hamilerince işlenen insanlık suçlarına elleriyle, dilleriyle ortaklık etmekten çekinmeyenlere ise denilecek fazla bir şey yok, sadece ateş azabının onları beklediğini ifade etmek yeterli olacaktır.

Allahu Teala Ebu Firas’ın ve diğer mücahidlerin şehadetlerini kabul buyursun, ABD’si, Rusya’sı, İran’ı, HizbulEsed’iyle katil sürüsünün tümünü hezimete, mücahidleri ise zafere ulaştırsın inşallah!

*****

Şeyh Ebu Firas, Ahraru'ş-Şam'ın kurucu liderleri Hassan Abbud ve Ebu Halid es-Surî ile beraber:

ebu_firas_hassan_abbud_ebu_halid_es-suri.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum