1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusayri Aktivistlerden Esed'e Karşı Hamle
Nusayri Aktivistlerden Esed'e Karşı Hamle

Nusayri Aktivistlerden Esed'e Karşı Hamle

Suriye'de rejim kontrolündeyken IŞİD tarafından düzenlenen saldırı sonrası ele geçirilen Tabka hava üssünden sonrai Nusayriler Esed'e büyük çapta tepki göstermeye başladı.

01 Eylül 2014 Pazartesi 17:13A+A-

Suriye'nin Rakka vilayetinde geçen hafta rejimin son bölgesi olan Tabka hava üssünde , IŞİD ile rejim güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından hava üssü IŞİD güçlerinin kontrolüne geçmiş bölgede 200 rejim askeri ise IŞİD tarafından infaz edilmişti.

Bunun üzerine Suriye'deki Nusayriler Esed'e karşı çıkmaya başlayarak sosyal medyada hesap sormaya başladılar.

Tepkilerin nedenlerinden biri olarak Esed ordusuna bağlı askerlerin rejim tarafından neden Rakka'da Tabka havalimanında ölüme terk edildiği.

Bunun üzerine Nusayri aktivistler sosyal medyada "NERDE" adlı bir konu açarak Suriye Devlet Başkanı veSavunma Bakanına askerlerin akıbetini sordular,

Aktivistler, Tabka askeri havaalanın nasıl IŞİD'in eline geçtiğini, askerlerin nasıl ölüme terk edildiğini ve rehin alınan rejim askerlerinin akıbetinin ne olduğu hakkında Esed'e ve Savunma Bakana soru yönelterek bu konu hakkında bir açıklama yapmaya davet ettiler.

Aktivistler şuna dikkat çekti:

Tabka havalimanı IŞİD'in eline geçmeden önce Tabka havalimanında olan yüksek rütbeli rejim askerleri bir uçağa binerek havalimanını terk etti ve arkalarında diğer askerleri bıraktı.

Geride kalan askerler IŞİD saldırılarını püskürtmeye çalışırken üst rütbeli askerlerin bölgeyi terkettiği ve bu yüzden IŞİD'in bölgede bulunan birçok rejim askerini rehin alarak infaz ettiği açıklandı.

IŞİD tarafından internette yayınlanan bir video'da 100'lerce rejim askerinin IŞİD tarafından infaz görüntülerinin yayınlanmasından sonra "NERDE" adlı konu için aktivistlerden biri zamanalwsl sitesine konuştu ve sözlerine şöyle devam etti.

İŞİD biizim askerlerimizi sanki köpekmiş gibi öldürüyor, Bizi yönetenler ise kenilerine yeni eğlence alanları açıyor. Esed koltuğunda oturuyor yandaşları da ülkeyi çalıyor biz ise ölüyoruz. Medyada çıkan bazı haberlere göre Esed rejmi onlarca tutuklu askeri Tabka havaalanına nakletmişti.

İlgili döküman: http://eldorar.com/node/58605

islahhaber.net

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum