1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'ya 'Özerklik' Cezası
Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'ya 'Özerklik' Cezası

Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'ya 'Özerklik' Cezası

Mardin'de görülen 'Özerklik' davasında aralarında Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu 5 kişiye 6 yıl 3'er ay, 1 kişiye 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

09 Mart 2016 Çarşamba 19:16A+A-

Mardin Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Nusaybin'deki “Özerklik” ilanına ilişkin görülen dava sonuçlandı. Nusaybin Belediye Eş başkanı Sara Kaya'nın da aralarında olduğu 9 kişinin yargılandığı davada 3 kişi beraat etti, 5 kişi 6 yıl 3'er ay, 1 kişi ise 8 yıl 9 ay ceza aldı.

Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, HDP Eş Başkanı Sabiha Gündüz, DBP Eş Başkanı Zeynep Algan, MEYA-DER Eş Başkanı Salih Cebe ve DBP İlçe yöneticisi Erhan Dinç “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten” 1 yıl 3'er ay, “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekten” 5'er yıl olmak üzere toplamda her sanık için 6 yıl 3 ay ve “Öz yönetim' açıklamasını okuyan Kent Meclisi Sözcüsü Muhsin Aksan'a “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten” 1 yıl 3 ay, ‘Örgüt üyesi olmaktan” 7 yıl 6 ay olmak üzere toplamda 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Davada tutuksuz yargılanan Kent Meclisi sözcüleri Faysal Dağ, Ramazan Artan ve Nazlı Duman beraat etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT