1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Nurettin Canikli’ye Göre Mağduriyet Neredeyse Yok!
Nurettin Canikli’ye Göre Mağduriyet Neredeyse Yok!

Nurettin Canikli’ye Göre Mağduriyet Neredeyse Yok!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gülen örgütüne yönelik soruşturmalarda mağdur edildiklerini iddia edenlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

09 Ekim 2016 Pazar 15:37A+A-

Başbakan Yardımcısı Canikli, Gülen örgütüne yönelik soruşturmalarda mağdur edildiklerini iddia edenlerle ilgili, "Çoğunlukla örgütün talimatı çerçevesinde bu müracaatlar yapılıyor. Sadece sayıdan anlamıyoruz. Dilekçelere baktığımız zaman hepsi tek kalemden çıkmış gibi, şablon başvurular. Cümleler, kelimeler hemen hemen aynı" dedi.

Kanal 7'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gülen örgütüne yönelik soruşturmalarda mağdur olduklarını iddia edenlerle ilgili soru üzerine, bu konudaki çağrılarından önce bu anlamda başvuruda bulunanların azlığına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "adalet vurgusu ve illerde gerçekten mağdur olanların başvurularının en geniş şekilde incelenmesi" talimatından sonra görevine son verilenlerin sayısından daha fazla müracaat sayısına ulaşıldığını belirten Canikli, şöyle devam etti:

"Çoğunlukla örgütün talimatı çerçevesinde bu müracaatlar yapılıyor. Sadece sayıdan anlamıyoruz. Dilekçelere baktığımız zaman hepsi tek kalemden çıkmış gibi, şablon başvurular. Cümleler, kelimeler hemen hemen aynı. Bu, müracaatların çoğunda kişi 'Ben FETÖ üyesi değilim' demiyor. Diyor ki 'Ben ByLock'u kullandım ama ByLock gizli, saklı değil. Böyle olsaydı yasaklanırdı.' Bu, 17-25 Aralık'tan sonra yani FETÖ'nün 'Bank Asya'da hesap açın, para yatırın' çağrısından sonra bu çağrıya uyarak para yatıranlar içinde geçerli. Onlar da 'Biz para yatırmadık' demiyorlar. Diyor ki 'Bank Asya resmi bir banka. Kurallara göre, ülkenin kanunlarına göre faaliyette bulunan bir banka. Biz de para yatırdık.' Genel müracaatların çok büyük bölümü bu şekilde. Aslında bu dilekçeler itiraf. 'Biz mensubu değiliz' demiyor. Sadece kendisine bir savunma mekanizması, bir kanal açmaya çalışıyorlar."

Kılıçdaroğlu'na eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "1 milyon civarında mağdur olduğu" yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Canikli, mağduriyetin söz konusu olmadığının altını çizdi.

Canikli, "darbeden birkaç gün sonrasında, dışarıda binlerce bölücü terör örgütü mensubunun Türkiye'ye girme hazırlığı yaptığına ilişkin istihbarata sahip olduklarını" belirterek, "Böyle bir durumdan bahsediyoruz ama ona rağmen adaletsizlik olmasın, en az seviyede minimize edelim, yaş ile kuruyu ayıklayalım hassasiyeti içinde hareket ediyoruz ama maalesef Sayın Kılıçdaroğlu, adeta terör örgütünün ekmeğine sürecek, onlara moral olacak şekilde bazı açıklamalar yapıyor. Bunlar doğru açıklamalar değil. Kesinlikle gerçeği yansıtmıyor" dedi.

"İddiaları olanlar ellerindeki belgeleri paylaşsın"

AK Parti bünyesinde de örgütle irtibatlı kişiler olduğu iddialarıyla ilgili de konuşan Canikli, teorik olarak toplumun her kademesinde bu tür kişilerin olabileceğini söyledi.

Örgütün bütün alanlara nüfuz etme politikası uyguladığını vurgulayan Canikli, "Dolayısıyla, bu bütün siyasi partiler için de geçerli. Bu çerçevede, teorik olarak bu yapı her yerde... Oranı azdır, çoktur o ayrı konu. Bu, AK Parti için de geçerli. Zaten bugüne kadar hiç kimse biz de FETÖ mensubu yoktur demedi, deme imkânı da yok" ifadelerini kullandı.

Canikli, darbe girişiminin en büyük hedeflerinden birinin AK Parti olduğunu belirterek, böyle bir saldırı ile karşı karşıya kalmış bir yapının örgütle mücadelede zafiyet göstermesinin mümkün olmadığını söyledi.

Tespit ettikçe kim olursa olsun gereğini yaptıklarını belirten Canikli, "Şu kadar bakan var, şu kadar milletvekili var. Bu iddialarda bulunanlar ellerindeki bilgi, belgeleri bizimle paylaşsınlar biz de gereğini yapalım. Yapmazsak o zaman konuşsunlar. Şu ana kadar isim zikretme, delil yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum