1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NİJERYA

  4. Nijerya'da yüzlerce öğrenci kaçırıldı
Nijerya'da yüzlerce öğrenci kaçırıldı

Nijerya'da yüzlerce öğrenci kaçırıldı

​​​​​​​Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Katsına eyaletinde silahlı grubun yatılı okula düzenlediği saldırıda yüzlerce erkek öğrenci kaçırıldı. Bölgede başlatılan operasyonda bir güvenlik görevlisi de yaralandı.

13 Aralık 2020 Pazar 12:55A+A-

Silahlı grup, Nijerya'nın Kankara bölgesindeki yatılı okula saldırı düzenledi.

Saldırı sonrasında yaklaşık 400 kişi kayboldu.

Operasyon başlatıldı

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, silahlı grubun masum çocuklara düzenlediği korkakça saldırıyı kınayarak, güvenlik güçlerinin silahlı grubu ormanda tespit ettiğini ve operasyon başlatıldığını söyledi.

Katsina Eyaleti Polis Sözcüsü Gambo İsah da operasyon sırasında bir güvenlik görevlisinin yaralandığını kaydederek, arama kurtarma için ek güvenlik güçlerinin sevk edileceğini aktardı.

Eyaletteki tüm yatılı okullar kapatıldı

Öte yandan, Katsina Valisi Aminu Masari, saldırının ardından eyaletteki tüm yatılı okulların kapatılmasını talimatını verdi.

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı.

Bölge, zaman zaman hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilikle geçinen bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

HABERE YORUM KAT