1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NİJERYA

  4. Nijerya'da İran Destekli Şiilerle Polis Güçleri Arasında Çatışma
Nijerya'da İran Destekli Şiilerle Polis Güçleri Arasında Çatışma

Nijerya'da İran Destekli Şiilerle Polis Güçleri Arasında Çatışma

Nijerya'da İran destekli Şii göstericilerle polis güçleri arasında çatışma çıktı.

10 Temmuz 2019 Çarşamba 23:54A+A-

Nijerya Ulusal Meclisi, polis ile bir grup Şii protestocu arasında çıkan çatışmalar sırasında çıkan olaylar üzerine kapatıldı.

Her iki taraf da olaylar hakkında birbirlerini suçladı. Polis kaynaklarından yapılan açıklamada, iki memurun ateşli silah ile bacaklarından vurulduğu ve altı memurun ise sopa ve taş kullanan kişiler tarafından yaralandığını açıkladı.

İran destekli Nijerya İslami Hareketi (IMN) üyesi Abdullahi Muhammed Musa’nın iddiasına göre, polis meclis binasına barışçıl bir şekilde girmeye çalışan iki protestocuyu öldürdü.

Nijerya'nın azınlık Şiileri temsil eden İran destekli bir grup olan IMN, 2015'ten beri gözaltında olan liderleri İbrahim Zakzaki'nin serbest bırakılması talebi ile düzenli aralıklarla Ulusal Meclis'in dışında protesto gösterileri organize etmekteydiler.

İnsan hakları gruplarına göre Nijeryalı güvenlik güçleri, 2015 yılından bu yana büyük ölçüde barışçıl protestolara yanıt olarak grubun 400 üyesini öldürdü.

Polis kaynakları, Salı günkü olaylarda 40 protestocuyu tutukladıklarını söyledi. Meclis öğleden sonrası itibariyle kapalı tutulmaya devam etti. Bir bildiride, polis kuvveti “azgın göstericileri dağıtmak için asgari güç kullandıklarını” söyledi.

Görgü tanıkları, polisin protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz kullandığını ve bölgeden duman görülebildiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT

2 Yorum