1. HABERLER

  2. HABER

  3. Niğde'deki Saldırıda 3. Zanlı da Yakalandı
Niğde'deki Saldırıda 3. Zanlı da Yakalandı

Niğde'deki Saldırıda 3. Zanlı da Yakalandı

İçişleri Bakanlığı Niğde'deki saldırganların ikisinin Arnavut, birinin Kosova kökenli olduğunu açıkladı.

21 Mart 2014 Cuma 10:30A+A-

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde'de güvenlik güçlerine saldırıda bulunan 3. zanlının Pozantı civarında bir köyde yakalandığını bildirdi. Diğer iki kişi dün yakalanmıştı.

Ala, AA'ya yaptığı açıklamada, olaya karışan saldırganlardan ikisinin Arnavut, birinin Kosova doğumlu olduğunu ve Arapça konuştuklarını ifade etti.

Öte yandan saldırganların, IŞİD üyesi olabileceklerine dair iddialar gündeme getiriliyor. Saldırganların, hedefinin tam olarak neresi olduğunun öğrenilemediği kaydedildi.

***

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 2 güvenlik görevlisinin ve bir kamyon sürücüsünün hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren 3. zanlının Pozantı civarında yakalandığını bildirdi. Ala, olaya karışan saldırganlardan ikisinin Arnavut, birinin Kosova doğumlu olduğunu ve Arapça konuştuklarını kaydetti.

KÖYLÜLERE 50 DOLAR VERİNCE...

Dünkü saldırının ardından kaçan saldırgan, Ulukışla ilçesine bağlı Köşkönü köyünde yakalandı. Saldırganın köydeki seyyar ekmekçiden alışveriş yaptıktan sonra 50 dolar vermesinden şüphelenen köylüler tarafından yakalanarak, jandarmaya teslim edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Ulukışla ilçesine bağlı Köşkönü köyü camisi önünde aracıyla seyyar olarak ekmek satan esnaf, kendisinden alışveriş yaparak 50 dolar veren ve para üstünü almayan kişiden şüphelendi.

KÖYLÜLER ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Jandarmaya haber verdikten sonra bu sırada cami önünde bulunan köylülerle zanlıyı etkisiz hale getiren esnaf, köye gelen güvenlik güçlerine kişiyi teslim etti.

Saldırganın sorgulanmak üzere Niğde'ye götürüldüğü öğrenildi.

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde rutin uygulama sırasında durdurulan otomobildeki saldırganların, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu bir asker ve bir polis ve aracı gasbedilen bir kamyon sürücüsü hayatını kaybetmişti. Çıkan çatışmada 2 saldırgan yaralı ele geçirilirken, biri kaçmıştı.

Ala: Suriye'den Girdiler

İçişleri Bakanı Ala, saldırganların Suriye'den Hatay'a girdiğini ve çantalarında el bombaları ile silahlar ele geçirildiğini duyurmuştu.

Kanal 24'e konuşan Efkan Ala, "Saldırganların çantalarında el bombaları ve silahlar ele geçirildi. Seçime dönük bir kaos ortamı oluşturulmak isteniyor" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki saldırıyı gerçekleştiren saldırganlara ilişkin, "Uyrukları batı ülkelerinden. Kendi ülkeleriyle teyit halindeyiz. Teyit ettikten sonra hangi ülke olduğunu açıklayacağız" dedi.

Ankara'dan uçakla Erzurum'a gelen Bakan Ala, havalimanında gazetecilerin Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı. Saldırıyı yapan saldırganların, Hatay'dan kiralanmış ticari taksiyle olayı gerçekleştirdiklerini belirten Ala, şunları kaydetti:

"Yabancı uyruklu 2 kişi yaralı olarak yakalandı. Uyrukları batı ülkelerinden. Kendi ülkeleriyle teyit halindeyiz. Teyit ettikten sonra hangi ülke olduğunu açıklayacağız. 2 şehit, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Onların yakınlarına başsağlığı diliyorum."

 

HABERE YORUM KAT