1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Niğde’de Mısır ve Suriye İçin Miting (FOTO)
Niğde’de Mısır ve Suriye İçin Miting (FOTO)

Niğde’de Mısır ve Suriye İçin Miting (FOTO)

Mısır ve Suriye halkına destek amacıyla Niğde'de 4 gün boyunca süren etkinlik dün yapılan miting ile sona erdi.

08 Eylül 2013 Pazar 21:48A+A-

Umut Furkan Küçük / Haksöz-Haber

Niğde'de Adalet ve Hürriyet Hareketi’nin Başta Mısır ve Suriye’de yaşanan zulümleri telin etmek için “Kardeşlik Bedel İster” adıyla 4 gündür devam ettirdiği etkinlik İmam Hatip Meydanında gerçekleştirilen miting ile sona erdi. 

İmam Hatip Meydanında yapılan mitinge konuşmacı olarak katılan Ramazan Kayan, Mısır'da ve Suriye'de yaşanan zulümler hakkında konuşurken duygulu anlar yaşandı. Kayan, konuşmasında Mısır, Suriye ve Arakan’daki izlenimlerini ve şahit olduğu acı ve ıstırabı anlattı. Konuşma zaman zaman tekbirlerle kesildi. Ramazan Kayan, konuşmasını dua ile sona erdirdi.

Mitingde “Darbeciler Yenilecek, İslami Hareket Kazanacak", "Darbeci Firavunlar Döktükleri Kanda Boğulacak!”, "Suriye'de Mısır'da Direnişe Bin Selam!" yazılı dövizler açıldı ve sık sık sloganlar atılarak yapılan katliamlar lanetlendi.

Miting, Grup Yürüyüş’ün verdiği konserle sona erdi. Grup Yürüyüş, yine Mısır ve Suriye direnişine ithafen söylediği eserlerden oluşan bir repertuarla çıktı sahneye.

Yapılan miting ile ilgili bir açıklama yapan Harun Kaya, "Adalet ve Hürriyet hareketi olarak bölgemizde özellikle Suriye ve Mısır olmak üzere yaşan zulümleri görünür kılmak amacıyla buradayız. Mısır'daki halkın hür iradesiyle seçilmiş olan bir hükümetin askeri darbe yoluyla devrilmiş olmasının kabul edilmez olduğunu haykırmak için buradayız. 17 yaşında hayatının baharında kahpe bir kurşunla katledilen Esma Biltaci’nin şehadetine tanıklığımızı ortaya koymak için buradayız. Niğde Adalet ve Hürriyet Hareketi olarak bütün katılımcılara verdikleri gönül desteğinden dolayı şüphesiz müteşekkiriz. İnsana dair ıstıraplar devam ettiği sürece bu duyarlılığı da devam ettirmemiz gerekmektedir. Bunun temel bir insani boyut olduğunu düşünüyorum." dedi.

Foto: Abdulkadir Küçük

nigde-miting_r4bia-01.jpg

nigde-miting_r4bia-02.jpg

nigde-miting_r4bia-03.jpg

nigde-miting_r4bia_ramazan-kayan.jpg

nigde-miting_r4bia-05.jpg

nigde-miting_r4bia-06.jpg

nigde-miting_r4bia-07grupyuruyus.jpg

nigde-miting_r4bia-09_grupyuruyus.jpg

grup-yuruyus-nigde-syria-egypt.jpg

nigde-harun-kaya.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum