1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Niçin Yüzde 52'ye Saygı Duymuyorsunuz?"
"Niçin Yüzde 52'ye Saygı Duymuyorsunuz?"

"Niçin Yüzde 52'ye Saygı Duymuyorsunuz?"

Sabah namazını Eyüp Sultan’da kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

02 Kasım 2015 Pazartesi 11:07A+A-

Bir gazetecinin seçim sonuçlarının sürpriz olup olmadığına yönelik sorusu üzerine Erdoğan, her şeyden önce 7 Haziran'da başlayan bir sürecin burada söz konusu olduğunu söyledi.

“Milli İrade İstikrardan Yana Tecelli Etti”

Erdoğan, 7 Haziran'da yapılan seçimlerden sonra koalisyon görüşmelerinin sonuç vermediğini ve tekrar halka müracaat edildiğini belirterek, “Çünkü siyasî dünyamızda bu işin nihai belirleyicisi milli iradedir ve milli irade dün, 1 Kasım itibarıyla istikrardan yana tecelli etti ve o kısa süreli gelişmeler milli iradeye ‘İstikrardan başka çıkış yok.’ dedi. Böyle bir karar vermeyi ortaya koydu.” diye konuştu.

"Niçin Yüzde 52'ye Saygı Duymuyorsunuz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, “Dış basında Tayyip Erdoğan ile AK Parti'yi özdeşleştirerek, ‘Erdoğan'a oy vermeyin.’ diyen basın yayın organları oldu. Şu anda AK Parti'ye oy verenlerin ezici çoğunluğu da ‘Tayyip Erdoğan bir millî mücadele yürütüyor ve biz bu sebeple desteklemek zorundayız.’ dediler. Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o millî mücadelede eli daha güçlendi diye bilir miyiz?” sorusu üzerine, bunu şahsıyla alâkalı olarak değerlendirmenin doğru olmadığını söyledi.

Ancak buradan bir şeyin iyi tespit edilmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizle bu denli, bu şekilde ilgilenirken, kendi ülkeleriyle ilgilenmiyorlar? Millî iradeye niye saygı duymuyorlar? Millî irade burada diyelim, Erdoğan'ı yüzde 52 ile cumhurbaşkanı seçtiği hâlde, seçtiği günden bugüne hâlâ saygı duyamadılar. Manidar olan budur. Onlara bu soruyu sorun. Onlara bunu sormak lazım. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Niçin yüzde 52'ye saygı duymuyorsunuz? Şu anda da yaklaşık yüzde 50 ile Türkiye'de bir parti iktidar oldu. Kesin rakamlar da Yüksek Seçim Kurulu'nun dün akşamki açıklamalarına göre, 17'sinde filan açıklanacak. Ama şu anda geçici neticelere baktığımız zaman yüzde 50 gibi bir rakam gözüküyor. Buna yurt dışında kullanılan oylar da neticelendiği zaman öyle zannediyorum ki tamamen kesinleşecek ve YSK neticeyi açıklayacak. Dolayısıyla buna da tüm dünyanın saygı duyması gerekir. Tüm dünyada da böyle bir olgunluğu ben pek görmedim. Nadide bazı yerleri bir kenara koyarsak, hamdolsun çok olgun bir seçim geçti. Çok kısa zamanda da neticeler, hemen hemen saat 00.00 olmadan biliyorsunuz netleşti. Onun için milletime de şükranlarımı iletiyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.”.

Vatandaşlarla tokalaşıp bir süre sohbet eden Erdoğan daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'ndaki anne ve babasının kabirlerini ziyaret etti.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT