1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Nice Saldırısının Ardından İtalya'da Önlemleri Arttırma Kararı
Nice Saldırısının Ardından İtalya'da Önlemleri Arttırma Kararı

Nice Saldırısının Ardından İtalya'da Önlemleri Arttırma Kararı

Fransa'nın Nice kentinde Bastille Günü kutlamaları esnasında düzenlenen saldırının ardından İtalya, Fransa sınırında güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı.

15 Temmuz 2016 Cuma 14:22A+A-

İçişleri Bakanlığı, Fransa-İtalya arasındaki kara sınırında bulunan 3 geçitte kontrollerin artırıldığını açıkladı. İki ülke arasındaki Ventimiglia sınırındaki demiryolu hattında da güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkarıldı.

İtalyan basınında yer alan haberlerde, Fransız polisinin, Nice saldırısına karıştığı tahmin edilen bir ya da birden fazla kişinin İtalyan sınırına doğru kaçtığından şüphelendiği belirtildi. Ansa haber ajansına konuşan bir İtalyan güvenlik yetkilisi "Kaçakların İtalya'ya doğru yöneldiği haberini aldık. Ancak şimdilik elimizde somut veri yok" dedi.

'Ciddi adımları atıldı'

Savunma Bakanı Roberta Pinotti İtalya için de saldırı riski konusunda "yüksek kaygının" bulunduğunu, ancak bu tehdide karşı çok ciddi adımlar atıldığını söyledi.

Nice saldırısının ardından İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Terörle Mücadele Stratejik Analiz Komitesi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı. Başbakan Matteo Renzi de istihbarat servisi yöneticileriyle bir araya geldi.

İtalya İçişleri Bakanı Alfano, dün Nice'teki saldırıdan önce yaptığı bir açıklamada da güvenlik önlemlerinin özellikle hassas bölgelerde daha da artırıldığını söylemişti.

BBC

HABERE YORUM KAT