Org. Başbuğ'un Ses Kaydı Çıktı...

Org. Başbuğ'un Ses Kaydı Çıktı...

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un şok ses kaydı ortaya çıktı. Ses kaydında Başbuğ, Arınç'a yönelik suikast girişiminden Kozmik Oda’daki aramalara kadar şok açıklamalar yapıyor.

"Elimizde belgeler var, bunları açıklarız!" diyen Başbuğ elindeki belgeleri paylaşmadan ses kaydı ortaya çıktı.

Bugün internet paylaşım sitelerine düşen ses kaydında oldukça çarpıcı ifadeler yer alıyor. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'a ait olduğu iddia edilen, yaklaşık 6 dakika 11 saniye süren ses kaydında Başbuğ, bir gruba hitap ediyor.

Ses kaydında Başbuğ "Ben izin vermeseydim kozmik odaya nah girerlerdi. Her şeyin zamanı var. Zannetmeyin ki olayları uzaktan seyrediyoruz." diyor.

Başbuğ ses kaydında son bir iki yıldır orduya karşı faaliyetlerin olduğuna da dikkat çekiyor. Konuşmanın sonunda ise 'Her şeyin bir zamanı' var deniliyor. Paylaşım sitelerine düşen ses kaydının nerede ve ne zaman yapıldığına dair bir bilgi yok.

İŞTE SES KAYDI ve KAYDIN TAM METNİ:


Ses Kaydının Deşifresi:

"Şimdi değerli arkadaşlar. Adamlar hataları istismar ediyorlar. Bu önemli. Burada hata var. Hata iyi niyetli oluyor. Bilinçli oluyor. Bilinçsiz oluyor. Cehaletten ileri geliyor. Hatanın çeşitli şeyleri olabilir. Ayrı bir konu ama şunu bilmemiz gerekir ki bir hata var, var… Ve bu hata istismar ediliyor, kullanılıyor. Örnek: Bu Ankara Seferberlik Kurulu Bölge Başkanlığı'ndaki yaşadığımız bir olay. Evet, bunlara biz bir görev verdik. Ben verdim hiç kimse de ırgalamasın, ben verdim. O görevi arkadaşlar icra ediyorlar. Uzun süredir icra ediyorlar. Yapılan ne? Bu adamlar sürekli orada, yapılan ne? Nedir yapılan:  Daha görev yaptığınız bölgenin karakteristiğini bir kere tam bilmeniz lazım yani. Bölge, hassas bir bölge ve bir yığın adam var orada. Benim adamımın bunu görmesi lazım, sizin görmeniz lazım, görmüyor… O zaman bu bir hatadır. Uzun süre o görevi yapıyorsunuz. İzleniyorsunuz yani. Kendiniz bunu hissetmeniz lazım, anlamanız lazım. Anlayamıyorlar. Profesyonel yeteneklerde sıkıntılar var.

Efendim işte bu Ankara seferberlik bölge başkanlığına gelecekler arayacaklar. Yani ne yapacaksınız. Bir; aratmayacaksınız, aratmazsanız ne olacak? Arayabilirler mi? Girdim. Giremezsiniz desen ne yapacaklar, girebilirler mi oraya? Nah girerler! Yok böyle bir şey, giremezlerdi yani.

İki; oraya böyle giremezsiniz, bilmem ne yapamazsınız ne olacak o ondan sonra? Silahlı Kuvvetler'in üzerinde şey gibi kalacaktı. Ne gereği var? Kuşku doğuracak… Buyur, buyur ara. Efendim işte yok Özel Kuvvetler'in kozmiğine girildi girilmedi. Ee tabi bunun psikolojik etkisi de vardır. Gireriz giremeyiz e girdik bilmem ne tamam doğru.

Olur mu? Neden olmasın? Bilgi sızmaları oluyor maalesef, efendim Silahlı Kuvvetler'de hiç bilgi sızması olmaz. Olur. Yani maalesef olur. Niye? Çünkü maalesef çürükler yüzünden, maalesef. Ama işte zarar. O zaman bu şekilde olan arkadaşları siz iyi tespit etmeniz lazım. Tabur komutanlığı, sizin sorumluluğunuzda. Bir albay çıkıyor 10 senedir efendim akaryakıt kaçakçılığı içinde, on senedir! Ya kardeşim bu adamın amiri memuru yok mu? Yaa… Arkadaşlar gözünüzü açın. Bakın artık alt kademeleriniz hata yaparsa elbette hukuki tarafı ayrı bir konu tabii ki ama idari kurulu da var.  Bunların altındaki adam bilmem ne yaptı denilecektir. Orada hakikaten sepet gibi ortada.

Diğer önemli bir konu şu anda belki de en önemli konu. Bu da özellikle son bir iki yıldır gördüğümüz Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yürütülen faaliyetler. TSK'ya  karşı yürütülen psikolojik harekâttır. Bunu herkes anlamıyor. Herkes gibi ben de doluyum ama belki her şeyi biraz daha bilen birisi olarak dimdik olacağız, dimdik duracağız fakat her şeyin bir zamanı var. Artı biz ne yapıyoruz tabii ki asimetrik psikolojik harekât unsurları gerçekten ayrıntılı, kapsamlı olarak biliyoruz, bu basit de değil. Ha burada benim görevim ne, her defasında çıkıp ortaya şikâyet etmek, şimdilik ortaya şikâyet ediyoruz. Makamlar şikâyet makamı değil. Ben ne yapıyorum, ne yaptım size de anlattım. Ancak bu demek değil ki olayları uzaktan seyrediyoruz anlamına gelmez, tamam mı? Tabii ki her şeyin zamanı yordamı her şeyi herkes bilmez, tamam."

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı İlker Başbuğ'a ait ses kaydı için bir açıklama yaptı.

Genelkurmay'ın sitesinde yaptığı açıklama:

1.   Bazı internet sitelerinde bugün bir ses kaydına dayalı olarak yapılan bir haber yer almıştır.

2.   Yapılan ilk incelemede, söz konusu ses kaydının, Sayın Genelkurmay Başkanı'nın yurtdışında askerî personele yapmış olduğu bir konuşmadan yararlanılarak düzenlendiği anlaşılmıştır.

      Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir