1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. New York'taki 'Polis Şiddeti' Protestolarında 40 Gözaltı
New York'taki 'Polis Şiddeti' Protestolarında 40 Gözaltı

New York'taki 'Polis Şiddeti' Protestolarında 40 Gözaltı

ABD'de son günlerde artan polis şiddeti, ülke genelinde protestolara neden olurken, New York'taki gösterilerde 40'a yakın kişi gözaltına alındı.

08 Temmuz 2016 Cuma 09:47A+A-

Louisiana'nın Baton Rouge kentinde 37 yaşındaki siyahi Alton Sterling'in polis kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından, Minnesota eyaletinde siyahi Amerikalı Philando Castile'ın de polis tarafından silahla öldürülmesi, ırk ayrımı ve polis şiddeti tartışmalarının yeniden alevlenmesine neden oldu.

New York'ta binlerce kişi, Alton Sterling ve Philando Castile'nin öldürülmesini protesto etmek amacıyla öğlen Union Meydanı'nda bir araya geldi. Gruptakiler buradan "Kimin sokakları? Bizim sokaklarımız", "Siyahi hayatlar önemli" ve "Eller havaya, ateş etme" şeklindeki sloganlar eşliğinde Times Meydanı ve Lincoln Tüneli'ne doğru yürüdü.

Göstericilerden bazılarının, 17 Temmuz 2014'te New York'un Staten Island ilçesinde kaçak sigara sattığı için gözaltına alınması sırasında boğularak hayatını kaybeden Eric Garner'in son sözü olan "Nefes alamıyorum" yazılı pankart taşırken, bazılarının da üzerinde "Polis şiddetine son" yazılı tişört giydiği görüldü.

Göstericiler arasında, davet edildiği Oscar Ödülleri töreni yerine Amerikan Basketbol Ligi (NBA) maçına giderek siyahi sanatçıların Oscar adayları arasında gösterilmemesini protesto eden ünlü siyahi aktör ve yönetmen Spike Lee de yer aldı.

Polisin göstericilere sık sık hoparlör yardımıyla gözaltına alınabileceklerini içeren uyarılarda bulunmasına rağmen, Times Meydanı'na yürüyen göstericiler, 42'nci Cadde'ye geldiklerinde, oturarak trafiğin bir süreliğine durmasına yol açtı.

Göstericilerden yaklaşık 40'ı, araç ve yaya geçişini engelledikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT