1. HABERLER

  2. HABER

  3. New York'ta Filistin Halkına Destek Eylemi
New York'ta Filistin Halkına Destek Eylemi

New York'ta Filistin Halkına Destek Eylemi

İşgal Devleti İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere karşı artan saldırıları, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

07 Ekim 2015 Çarşamba 07:54A+A-

İsrail'in New York Başkonsolosluğu'nun karşısında toplanan yaklaşık 150 aktivist, "Öfke Günü" adı altında düzenlenen gösteride Filistinliler ile dayanışma mesajı verdi.

"İşgal Altında Direniş Meşrûdur!"

Çeşitli sivil toplum örgütü ve öğrenci gruplarının organize ettiği eyleme katılanların büyük bölümünün üniversite öğrencileri olduğu görüldü.

"Birleşen İnsanlar Yenilmez!" ve "İşgal Altında Direniş Meşrûdur!" sloganları atan göstericiler, İsrail'in son dönemde Filistinli gençlere yönelik işlediği cinayetlere özellikle vurgu yaptı.

"Adalet Yoksa Barış da Yok!"

Gösteride, geçen yıl ABD'nin Ferguson kentinde siyahî genç Michael Brown'ın polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından ülke genelinde çıkan protestolarda kullanılan "Adalet Yoksa Barış da Yok!" sloganının da atıldığı dikkati çekti.

Göstericilerden Lamis Deek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Şeria ve Kudüs'te son günlerde yaşanan ihlallerin yeni olmadığını ve kamuoyunun basından sadece belli başlı olayları öğrendiğini söyledi.

İsrail'in Filistinlilere yönelik müdahalelerini arttırma sebebinin Filistin halkına bir mesaj vermek olduğunu belirten Deek: "İsrail ve yerleşimcilerin işgali arttırması karşısında tepki gösteremesinler diye Filistinlileri bir korku psikolojisi içine sokmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Göstericilerden Vienna Rye, İsrail şiddetiyle karşılaşan Filistinliler ile ABD'de polis şiddetine maruz kalan siyahiler arasında bağ bulunduğunu savundu.

Rye: "ABD'de siyahîlere karşı ırkçılık ve polis şiddeti ile Orta Doğu'da Arap karşıtı ırkçılık ve baskı arasında yakın bir bağ olduğunu görüyoruz." ifadesini kullandı.

“Filistin Davası Amerika Kampüslerinde Her Geçen Gün Daha Fazla Destek Görüyor”

Eyleme katılan üniversite öğrencilerinden Leena Weddy ise İsrail'in meşrû gösterilemez eylemleri karşısında Filistin davasının Amerika kampüslerinde her geçen gün daha fazla destek gördüğünü dile getirdi.

Göstericiler daha sonra sloganlar atarak New York caddelerinde yürüdü.

Polis gözetiminde Times Meydanı yakınlarına kadar yürümek isteyen göstericileri kışkırtmak isteyen bir grup İsrail yanlısına ise polis engel oldu.

Eylem olaysız sona erdi.

new_york_filistin_dayanismasi-(1).jpg

new_york_filistin_dayanismasi-(2).jpg

new_york_filistin_dayanismasi-(3).jpg

new_york_filistin_dayanismasi-(4).jpg

new_york_filistin_dayanismasi-(5).jpg

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT