1. HABERLER

  2. HABER

  3. New York'ta 83 Kişi Gözaltına Alındı
New York'ta 83 Kişi Gözaltına Alındı

New York'ta 83 Kişi Gözaltına Alındı

New York'ta, siyahi Eric Garner'ın ölmesine neden olduğu iddia edilen polis hakkında takipsizlik kararı verilmesinin ardından düzenlenen gösterilerde, 83 kişi gözaltına alındı.

04 Aralık 2014 Perşembe 17:31A+A-

New York'ta, siyahi Eric Garner'ın ölmesine neden olan polis hakkında takipsizlik kararı verilmesinin ardından düzenlenen gösterilerde, 83 kişi gözaltına alındı.

Polisin yaptığı açıklamada, Grand Central tren istasyonu, Batı Yakası otoyolu, Columbus Circle meydanı, Brooklyn Köprüsü, Union Meydanı, Times Meydanı, Rockefeller Center ve Harlem'de gece boyunca devam eden gösterilerde 83 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Garner'ın öldürüldüğü bölgedeki bir kilisede basın toplantısı düzenleyen New York Belediye Başkanı Bil De Blasio, polis reformu sözü verirken, Ulusal Eylem Ağı'nın kurucusu, aktivist papaz Al Sharpton ise Harlem'de Eric Garner'ın annesi, eşi ve çocuklarıyla yaptığı basın toplantısında, Washington'da 13 Aralık'ta "ulusal yürüyüş" düzenleneceğini ve Adalet Bakanlığı'nın göreve çağrılacağını duyurdu.

Garner'ın öldürüldüğü kaldırımda toplanan bir grup ise anma töreni düzenledi. Staten Island'ın Tompkinsville bölgesindeki Bay Street kaldırımında, Garner'ın yakınları ve sevenlerinin katıldığı törende, mumlar yakılıp, dualar edildi.

Anma törenine, Garner'in üvey kızı 12 yaşındaki Phje Bethea, üvey babası Benjamin Carr ve yakınları dışında, Staten Island'ın önde gelen siyasi temsilcileri de katıldı.

Garner'ın öldürüldüğü bölgeyi temsil eden Demokrat Parti New York Meclis Üyesi Debi Rose, yaptığı konuşmada, soruşturma kurulunun kararına barışçıl tepki gösterilmesi çağrısında bulundu.

AA muhabirine  konuşan Eric Garner'ın babası Benjamin Carr ise olaylardan oldukça etkilendiklerini belirterek ''Üzgünüz ve yorgunuz, bizi yalnız bıraksınlar, barışı sağlamaya çalıyoruz. Şu an için daha fazla bir şey söylemek istemiyorum.'' ifadesini kullandı. 

Staten Island'taki anma törenine katılan New York Meclis Başkanı Melissa Mark-Viverito ise jüri kararını ''korkunç hayal kırıklığı'' olarak değerlendirdi.

Polisin siyahilere ölümcül güç kullanımının ülke genelinde devam eden bir sorun olduğunu belirten Mark-Viverito, ''Hangi renkten olursa olsun güvenlik güçleri tarafından eşit muamele edilen bir toplum ve şehir inşa etmenin'' önemine değindi.

Törene katılan bazı kişiler, soruşturma kurulunun polislerin yargılanmaması yönündeki kararını, üzerinde ''adalet reddedildi'' yazan pankartlarla protesto ederken, bazıları da Garner'ın öldürüldüğü kaldırımda bir konuşma yaparak karara ilişkin tepkisini yüksek sesle dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT