1. HABERLER

  2. HABER

  3. Nevruzda Bugün de Çatışmalar Yaşandı
Nevruzda Bugün de Çatışmalar Yaşandı

Nevruzda Bugün de Çatışmalar Yaşandı

Batman, Cizre ve Yüksekova’da Nevruz kutlamaları çatışmaya dönüştü. Ahmet Türk hastanelik oldu. Polise de ateş açıldı.

20 Mart 2012 Salı 16:11A+A-

Nevruz gösterileri bugün de devam etti. Yüksekova’da çatışmalar yaşandı. 2 polis silahla yaralandı. Batman’da da çatışmalar yaşandı. Ahmet Türk fenalık geçirdi.

Yüksekova'da Nevruz gösterileri sırasında kalabalık içinden ateş açan bir grupla polis arasında çıkan çatışmada 2 polis yaralandı. Çatışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, göstericilerin arasından açılan ateş sonucu 2 polis memurunun yaralandığını belirtti. Özeren, Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulunulduğunu, ancak güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulunulduğunu söyledi. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu kalabalığın dağıldığını ifade eden Özeren, grupların daha sonra tekrar toplandığını belirtti.

Özeren, grubun arasından güvenlik güçlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını, bir panzer sürücüsü ile yanındaki polis memurunun yaralandığını belirterek, yaralı polislerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Özeren, göstericilerin arasında polise uzun namlulu silahla ateş açan bir kişinin polis tarafından tespit edildiğini kaydederek, “Polise uzun namlulu silahla ateş açan kişi özel harekat timlerinin karşılık vermesi üzerine yaralanarak mahalle arasına kaçmış. Uzun namlulu silahlı saldırganın yakalanması için kaçtığı bölgeye hava destekli operasyon başlatıldı” dedi.

nevruz-newroz-2012-batman.jpg

BATMAN’DA GAZLI MÜDAHALE

Batman'da nevruz kutlamalarına katılan Ahmet Türk seçim otobüsünün içine gelen gaz bombasından etkilenip olay yerindeki polis aracıyla hastaneye kaldırıldı.

Twitter'dan olayla ilgili paylaşılan bilgilerde Ahmet Türk'ün çıkan olaylar sırasında yüzüne de darbe aldığı kaydedildi. Ahmet Türk'ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BDP'nin bugün Batman ve Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde düzenlediği kutlamalarda olaylar çıktı. Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede Batman'ın bazı sokakları ile Cizre savaş alanına döndü.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde Van'da Nevruz kutlamalarının yapılacağı alanda 2 kilogram patlayıcı bulunduğu belirtildi.

nevruz-newroz-topkapi-kazlicesme-silah-polis01.jpg

BU KARELER POLİSİN BAŞINI AĞRITACAK!

18 Mart'ta İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda kutlanmak istenen Nevruza valilik Nevruz'un 21 Mart'ta kutlanacağını açıklayarak izin vermemiş ve çıkan olaylarda 1 kişi yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olaylarda ortaya çıkan bir fotoğraf da tartışma yarattı. Evrensel gazetesinin yayınladığı fotoğrafta polisin silahını ateşlerken göstericilerin üzerine doğrulttuğu görülüyor.

BDP'nin çağrısıyla Kazlıçeşme'ye gitmek isteyen gruplara polis gaz ve copla müdahale etmiş, 1 kişi gaz bombasından etkilenerek yaşamını yitirmişti. 

nevruz-newroz-topkapi-kazlicesme-silah-polis02.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum