1. HABERLER

  2. HABER

  3. Netanyahu, Suriye’de “Cihadçı”lardan Endişeli
Netanyahu, Suriye’de “Cihadçı”lardan Endişeli

Netanyahu, Suriye’de “Cihadçı”lardan Endişeli

Mısır sınırına 230 km civarında duvar ören İsrail, benzeri bir önlemi Suriye sınırı için de almayı planladığını açıkladı.

08 Ocak 2013 Salı 17:39A+A-

HAKSÖZ-HABER

Golan Tepeleri boyunca çelik bir çit çekmeyi planlayan İsrail, Suriye’de süren savaş sonucunda güvenlik boşluğu oluşacağı endişesini taşıyor.

Savunma bakanının Mısır sınırına duvar örülmesi işleminin tamamlandığını açıklamasının ardından bir açıklama yapan Benyamin NetanyahuGuardian'da yer alan habere göre şunları söyledi:

“Benzeri bir duvarı bu bölgede ufak bazı değişikliklerle Golan Tepeleri boyunca inşa edeceğiz. Sınırın öbür tarafında Suriye’de, Suriye ordusunun boşaltmak zorunda kaldığı alanları küresel cihadçıların doldurduğunu biliyoruz. Bu sınırı da aynen güney sınırımızda olduğu gibi hem kaçak insan geçişlerine, hem de terörist faaliyetlere karşı savunacağız.”

Suriye rejiminin çok istikrarsız bir konumda olduğunu söyleyen Netanyahu, “Kimyasal silahlar konusu bizi düşündürüyor. ABD ile istihbarat paylaşımı içinde konuyu takip ediyor ve ortaya çıkabilecek her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olmaya çalışıyoruz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT