1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Netanyahu Karşıtı Protestolar Devam Ediyor
Netanyahu Karşıtı Protestolar Devam Ediyor

Netanyahu Karşıtı Protestolar Devam Ediyor

Toplanan yüzlerce kişi, Binyamin Netanyahu'ya karşı protestolar düzenledi.

10 Mayıs 2020 Pazar 13:14A+A-

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Tel Aviv, Kudüs ve diğer şehirlerde toplanan yüzlerce kişi, yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Binyamin Netanyahu’ya karşı ve koronavirüs (Covid-19) yüzünden dayatılan karantinadan çıkış stratejilerine karşı protestolar düzenledi.

DPA’ya göre yüzlerce doktor, Tel Aviv’deki Habima Tiyatrosu’nun önünde toplanarak koronavirüs krizinden önce çalıştıkları uzun nöbetlerin geri dönmesini protesto etti.

Doktorlar salgından önce 26 saat nöbet tutuyorlardı ancak salgın döneminde bu süre 12 saate indi. Bu da ülke sakinleri arasında, bu kadar büyük bir sağlık krizi karşısında kısa süreli çalışma nöbetlerinin mümkün olmasının, krizden sonra da mümkün olabileceğini gösterdiğiyle ilgili tartışmalara sebep oldu.

Göstericiler “Yorgunluk tehlikelidir” şeklinde sloganlar atarak “Biz köle miyiz?” ve 26 saatlik nöbetlere işaret ederek “Artık 26 yok” şeklinde pankartlar taşıdılar.

Tel Aviv’in Rabin Meydanı’nda, yüzlerce kişi toplanarak yolsuzlukla suçlanan ve ilk 18 ay boyunca başkanlık etmek üzere çarşamba günü yemin edecek olan Netanyahu'ya karşı protestolar düzenledi.

Netanyahu’nun yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili duruşmasının 24 Mayıs’ta başlaması planlanıyor ve protestocular cezai suçlamalarla karşı karşıya olan siyasetçilerin, hükümet kurmasına izin verilmemesi gerektiğini savunuyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT