1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Netanyahu İle Çözüm İmkansız"
"Netanyahu İle Çözüm İmkansız"

"Netanyahu İle Çözüm İmkansız"

Mahmud Abbas, Netanyahu başkanlığında kurulacak bir İsrail hükümetiyle iki devletli çözümün mümkün olmadığını söyledi.

19 Mart 2015 Perşembe 16:28A+A-

İsrail’de genel seçimleri Netanyahu’nun partisi Likud'un kazanması sonrasında konuşan Abbas, "Netanyahu’nun iki devletli çözüm ve Filistinlilere karşı yaptığı açıklama bir kanıt niteliğinde. Bu da İsrail hükümetinin siyasi çözüm bulmak ve barışı gerçekleştirmek konusunda ciddi olmadığını gösterir” dedi.

Seçimi kazanan Binyamin Netanyahu, seçimden önce, iki devletli çözüm olmayacağını ilan etmişti. Ayrıca Netanyahu, Filistin Yönetimi’nin otoritesi altında kalması gereken C bölgesinde yer alan ve BM’nin kanunlarına göre Filistin toprağı olarak kabul edilen Doğu Kudüs’te gayri meşru yerleşimleri genişletmeye devam edeceğini belirtmişti.

‘Diplomatik mücadeleye devam’

Filistin Yönetimi ise, seçim sonuçlarının ardından, uluslararası camiada başlattığı diplomatik hamleyi devam ettireceğini ve hızlandıracağını duyurmuştu.

AFP’ye konuşan Filistin başmüzakerecisi Saib Erekat, “Netanyahu’nun hükümeti kuracağı belli. Biz daha önce başlattığımız hamleyi devam ettireceğiz. Hızlı bir şekilde Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvurularımızı tamamlayacağız” demişti.

Al Jazeera ve AFP

HABERE YORUM KAT