1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nereden tutsan elinde kalır!
Nereden tutsan elinde kalır!

Nereden tutsan elinde kalır!

Futbol sahalarından haber sitelerine kadar Türkiye’deki zihniyet sorunu gittikçe içinden çıkılmaz bir hâl alıyor.

26 Aralık 2022 Pazartesi 13:00A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki gerginlik şike tartışmalarının yaşandığı 2010-11 sezonundan kaynaklanıyor. Şike söz konusu olduğunda her kulübün oldukça karanlık bir geçmişi var ama Türkiye'de siyaset ile futbolun daha karanlık bir geçmişi olduğu için her şey bir şekilde sümen altı ediliyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Trabzonspor’un ev sahipliğinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakası az evvel zikredilen problemler sebebiyle oldukça tartışmalı geçti. Netice olarak Trabzonspor Fenerbahçe’yi yendi. Maçtan geriye ise spor dışında her şeyin konuşulduğu bir vasat kaldı.

Amiyane tabirle Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki “sidik yarışı” yetmiyormuş gibi birde birbirlerine mesaj vermek isteyen takımların mesajlarından "kendisini vazifelendiren" sol-Kemalist Sözcü’nün haberi Türkiye’deki zihniyet sorununu gözler önüne seriyor.

Fenerbahçe’nin kendisi için kullandığı “Fenerbahçe Cumhuriyeti” nitelemesine atıfta bulunan Trabzonspor taraftarı maç öncesinde bir koreografi hazırlamış.  “Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği, Kanuni'nin doğduğu şehirdir Trabzon. Haddini bilen merttir. Vatan bölünmez tektir. Cumhuriyet içinde cumhuriyet kuran namerttir” yazılı koreografinin altına “adettendir” deyip olsa gerek “Ne mutlu Türküm diyene” ifadeleri de eklenmiş…

aa-20221224-29827658-29827657-trabzonspor-fenerbahce.jpg

Baştan sona hamaset kokan ve Fenerbahçe Cumhuriyeti kadar akıl, mantık dışı bir yaklaşım barındıran bu cümleler aynı zamanda tipik Türk ulusçusu saçmalıkları da muhtevasında barındırıyor! Okudukça insanın zekasını gerileten bu sözler insanların ne kadar malayani işlerle uğraşabileceğini gözler önüne seriyor. Ancak yaşanan rezalet bununla sınırlı değil...

Sol-Kemalist Sözcü ise rezaletin ve akıl dışılığın bulunduğu yerde olmayı kendisine vazife bildiği için hemen mevzilenmiş ve konumunu almış! Trabzonspor’un “Cumhuriyet temalı” koreografisinde Atatürk’ü arayan Sözcü “Atatürk’süz cumhuriyet koreografisi” başlıklı haberiyle Atatürk’ün her yerde hazır ve nazır bulunması gerektiğini bir kere daha hatırlatıyor. Aba altından sopa da gösteren bu haber bir yandan da iktidara yakın olan Trabzonspor yönetimine göz dağı veriyor tabi ki!

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sözcü’nün dâhil olduğu bu “cehalet pınarı” Türkiye’nin çok ciddi bir düşünce, mantık ve ahlak sorunu olduğunun açık kanıtı. İnsanların dünyalık işler için birbirlerine kin ve nefret besledikleri bunun için ırkçı safsatalara sarıldıkları ve kimilerinin de buluttan nem kaparcasına tağutları korumak için çabaladıkları bir vaziyet var ortada! Neresinden tutsan elinde kalan bu ibretlik hikaye Araf Suresi 155. ayeti akıllara getiriyor:

İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helâk edecek misin? Bu iş, senin imtihanından başka bir şey değildir; onunla dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletirsin. Sen bizim velîmizsin. Artık bizi bağışla ve bize acı!

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum