1. HABERLER

  2. HABER

  3. Nedir Bu Kadirov Sevgisi!
Nedir Bu Kadirov Sevgisi!

Nedir Bu Kadirov Sevgisi!

Mahmut Hoca’nın Çeçenistan’a gidememesi Zaman’ı çok üzmüş!

11 Haziran 2014 Çarşamba 14:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

***

Zaman gazetesi bugün yaptığı bir haberle İsmail Ağa Cemaatinin Şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Çeçenistan’a yapmayı düşündüğü ziyaretin engellenmiş olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş.

Bilindiği üzere Yeni Şafak geçtiğimiz hafta manşetinde taşıdığı bir haberle külliye açılışı adı altında Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Çeçenistan’a yapacağı ziyareti kamuoyuna duyurmuş ve bu Hoca’ya bu seyahati iptal etmesi çağrısında bulunmuştu. Bir grup Çeçen Müslüman da haberler üzerine Mahmut Hoca’nın evine giderek kendisiyle görüşmeye çalışmış ama buna izin verilmemişti. Ve sonuçta kamuoyunda çokça tartışılan bu ziyaret girişimi bu tepkiler üzerine iptal edilmişti.

Bugün Zaman gazetesi manşetine taşıdığı haber görünümlü karalama yazısıyla bir yandan Mahmut Hoca’nın ağzından Yeni Şafak’a olan kinini kusarken, diğer yandan Çeçen grubun Mahmut Hoca’nın evine gitmesini İHH’nın organize ettiği bir eylem olarak tanımlayıp İHH’ya yönelik suçlamalarda bulunulmuş.

Zaman’ın rakip olarak gördüğü basın yayın organlarını ve yardım örgütlerini bu şekilde karalamaya ve dini cemaatler nezdinde düşmanlaştırmaya yönelik çabası çirkin olmakla birlikte şaşırtıcı sayılmaz. Bu yayında dikkat çekici olan şey Çeçenistan’a yapılması tasarlanan ziyaretin iptalinden duyulan rahatsızlık!

Kadirov adlı Rus işbirlikçisinin tahakkümü altındaki bu İslam beldesine külliye açma, cami yapma ve benzeri gerekçelerle tanınmış şahsiyetlerin götürülmeye çalışılmasının sonuçta bu Rus uşağı katil Kadirov rejiminin tanınması, kabul ettirilmesi çabalarının bir parçası olduğu açık. Umarız Zaman’ın yayını Gülen Cemaatinin de bu kirli kampanyada rol almış olduğunun bir göstergesi değildir! 

zaman-20140611.jpg

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum