1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Karamollaoğlu Esed’e gösterdiği hoşgörüyü Suriye halkına da gösteriyor mu?
Karamollaoğlu Esed’e gösterdiği hoşgörüyü Suriye halkına da gösteriyor mu?

Karamollaoğlu Esed’e gösterdiği hoşgörüyü Suriye halkına da gösteriyor mu?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "AK Parti iktidarının, Tel Aviv'e gösterdiği hoşgörünün hiç olmazsa binde birini de Şam'a göstermesi gerekir kanaatindeyiz" dedi.

24 Ağustos 2022 Çarşamba 17:59A+A-

HAKSÖZ HABER 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidarın Suriye politikalarındaki "değişim sinyallerinin" ardından başvurduğu söylemler ile tepki çekiyor.

Karamollaoğlu, "Suriye meselesinin çözümünde elbette başından bu yana Rusya dahil bütün ülkelerin kanaatlerini bilerek, bir politika üretmekle mükellef olduğumuzu da bilmek mecburiyetindeyiz. Suriye'nin barış ortamına ve istikrara kavuşması için vakit kaybetmeden daha tutarlı siyasi çözüm yolları, mutlaka aranmalıdır. Geçmişte defalarca yapılan hatalar bir kez daha tekrar edilmemeli. Kalıcı barış, geçici günlük siyasi kazançlara kurban edilmemelidir. Bu kapsamda AK Parti iktidarının, Tel Aviv'e gösterdiği hoşgörünün hiç olmazsa binde birini de Şam'a göstermesi gerekir kanaatindeyiz." dedi.

Suriye'de yüzbinlerce sivili katleden, binlercesini mahkum edip işkencelerden geçiren 12 yıllık savaş boyunca milyonlarca Suriyeliyi göçe zorlayan bir iktidarın ne de Filistinlileri yurtlarından eden, sokaklarda çocukları öldüren, evleri, arsaları ve tarlaları gasp eden katil işgalci devlete karşı hoşgörü gösterilmesi izah edilemez!

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum