1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ne Kadar Kolay Yalan Söylüyorlar?
Ne Kadar Kolay Yalan Söylüyorlar?

Ne Kadar Kolay Yalan Söylüyorlar?

FETÖ ile başlayan bir cümle kurup içine her türlü yalanı sığdırmanın kimi çevrelerce mübah addedildiğinin son örneğini İstanbul Seçim Kurulu Başkanının eşinin FETÖ’den tutuklu olduğu iftirasında gördük!

04 Nisan 2019 Perşembe 12:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ne yazık ki, iktidara yakın kimi medya organları seçim süreci boyunca sürdürdükleri adaletsiz ve çirkin kampanyanın ortaya çıkardığı ağır maliyeti hala görebilmiş değiller. Üstelik yanlışlarına ivme katan tutumlar sergiliyorlar.

Bu durumun somut örneklerinden birini dün pek çok yayın organında gördük, hiçbir şerh, şüphe düşmeden ortaya atılan bir yalanı haber diye okuduk! Bazı yayınlarda CHP'nin başvurusu üzerine bazı ilçelerde oyların yeniden sayımını durdurma kararı veren İstanbul il Seçim Kurulu başkanı Hakim Müberra Gürdal’ın eşinin FETÖ’den tutuklu olduğu iddiası paylaşılmıştı. İddiaya göre Müberra Gürdal’ın kocası Mehmet Gürdal meslekten atılmış ve tutuklanmış bir FETÖ mensubuydu! Bu durum da seçimlere karıştırılan şaibenin temizlenmesini engellemeye yönelik çabanın arkasında kimlerin olduğuna dair net bir resim sunuyordu!

Nitekim pek çok yazar İstanbul’da seçimlere FETÖ eliyle hile katıldığını yazıp söylüyordu. Hatta Yeni Şafak yayın yönetmeni İbrahim Karagül konuyu uluslararası komploya vardırmış, ‘müthiş analizi’ni Türkiye’de yeni bir darbeye hazırlanan dış güçlerin kamudaki FETÖ ve PKK unsurlarıyla İstanbul’da bir sandık darbesi yaptıklarına kadar ilerletmişti.

Böylesi bir atmosferde birilerinin iddialarını ‘haber’ diye pazarlaması gayet kolaydı ve nitekim kısa süre içinde İl Seçim Kurulu başkanı Hakime Müberra Gürdal, ‘eş durumundan’ FETÖcü ilan edilmişti bile!

Oysa bu iddialar tümüyle kurguydu. Nitekim eşinin FETÖ'den tutuklu olduğu iddialarına yazılı bir açıklama yaparak cevap vermek durumunda kalan Müberra Gürdal tüm iddiaların yalan olduğunu açıkladı.

Hâkime Gürdal, eşi Cumhuriyet Savcısı Mehmet Gürdal'ın 2004 yılında emekli olduğunu ifade ederek “Şahsımla ilgisi bulunmayan sadece isim benzerliğinden ilişki kurularak hakkımda asılsız bir şekilde algı oluşturmak amacıyla mesnetsiz ve art niyetli paylaşımlar ile medya organlarında haberler yapılmıştır. Bu yalan iddiaları ortaya atanlar ve yayanlar hakkında yasal işlemler başlatılmıştır” açıklamalarını yaptı.

Gürdal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Gürdal’ın açıklamasına ek olarak Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz da twitter adresinden yaptığı açıklamada “Söz konusu haberin içeriği tamamen yanıltıcı olup, sağlam bir dayanağa da sahip değildir” ifadelerini paylaştı.

“İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal’ın, on yıllar önce emekli olan C.Savcısı Eşi Mehmet Gürdal’ın FETÖ örgütü üyeliği sebebiyle meslekten atıldığı ve bir gazeteci hakkında haksız iddianame düzenlediğine ilişkin çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullanan Mehmet Yılmaz devamında ise şunları yazdı:

“Bugüne kadar FETÖ örgütü üyeliği nedeniyle meslekten ihraç edilen Mehmet Gürdal isimli başka bir Cumhuriyet Savcısı ve Hakimi de bulunmamaktadır. Söz konusu haberin içeriği tamamen yanıltıcı olup, sağlam bir dayanağa da sahip değildir. Kamu oyuna saygı ile duyurulur.”

3369.jpg

3370.jpg

3371.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum