1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ne Alakası Var? Sağlıktaki Başarıyı Kemalist Cumhuriyet’e Borçluymuşuz!
Ne Alakası Var? Sağlıktaki Başarıyı Kemalist Cumhuriyet’e Borçluymuşuz!

Ne Alakası Var? Sağlıktaki Başarıyı Kemalist Cumhuriyet’e Borçluymuşuz!

Sağlıkta iktidarın başarısını Kemalist Cumhuriyet’e yontan Cumhuriyet gazetesi yakın zamana kadar yaşanan ilaç kuyruklarını, hastanelerde insanların rehin kalmalarını unutmuş!

18 Nisan 2020 Cumartesi 13:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhuriyet sinekten yağ çıkarmaya çalışmış ve Bilim Kurulu üyesinin sözlerini kendine yontmuş! Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara’nın virüs salgınına karşı yürütülen mücadeleye dair olumlu sözlerini Kemalist Cumhuriyet’in hanesine puan olarak yazmaya kalkmış.

Oysa herkes sağlık alanında ortaya konan başarının Kemalist Cumhuriyet’ten ziyade, Cumhuriyet gazetesi ve bilumum Kemalistlerin sapma olarak gördükleri AK Parti iktidarının çabalarının bir sonucu olduğunu biliyor. Düne kadar sağlık alanında Türkiye’nin neler yaşadığı da aynı şekilde malum!

Cumhuriyet’te yer alan haberde Prof. Ateş Kara’nın şu sözleri yer almakta:

“Türkiye’nin tedavide iyi bir konumda olduğunu belirten Kara, “Avrupa’da maddi olanaklar ve teknoloji açısından bizden iyi durumda ülkeler var. Ama sağlık personelimiz eğitim ve bilgi birikimi açısından tartışılmaz Avrupa’nın en iyisi. Bunu da Cumhuriyet sonrası tıp eğitimine borçluyuz” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi de olan Kara, ülkemizde koronavirüse bağlı ölüm oranının Avrupa’ya göre oldukça iyi olduğunu belirterek “Mesela İtalya’da bu rakam neredeyse 12’lerde, Fransa’ya baktığımıza 6’ların üzerinde, İspanya’da 10’a yakın, ABD’de 5. Yani ABD 100 kişiden 4 veya 5 kişiyi kaybediyor. Türkiye’de bu rakam 2.1 civarında. Bu iyi bir rakam” diye konuştu.

Türkiye’nin yatak sayısı olarak da iyi ülkeler arasında geldiğini anımsatan Prof. Dr. Ateş Kara, “Yatağınız olabilir ama orada size destek verecek elemanınız iyi değilse bunun bir anlamı olmaz. Türkiye yoğun bakım yatağı sayısı yüksek ülkelerden birisi. Yoğun bakımdaki yetişmiş ekibin iyi olması da buraya giren hastaların yoğun bakımdan çıkabilmelerini sağlıyor” dedi.”

Bu haberi gazete “Prof. Ateş Kara: Türkiye tedavide iyi bunu Cumhuriyete borçluyuz...” başlığıyla sunmuş!

Haberde daha ilgi çekici olan şey ise, hiç durmadan salgın konusunda Türkiye’nin çok kötü bir süreç yaşadığına dair haberler yapan Cumhuriyet’in, Bilim Kurulu üyesinin ağzından gidişatın olumlu olduğuna dair sözler aktarıp bunu da Kemalist Cumhuriyet geleneğine mal etme kurnazlığı!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum