1. HABERLER

  2. HABER

  3. Nazlı Ilıcak, Sivas İçin Aziz Nesin'i Suçladı
Nazlı Ilıcak, Sivas İçin Aziz Nesini Suçladı

Nazlı Ilıcak, Sivas İçin Aziz Nesin'i Suçladı

Nazlı Ilıcak, TV programında Sivas olaylarının yaşanmasında Aziz Nesin'in provokatif sözlerinin etkili olduğunu söyledi.

21 Mart 2012 Çarşamba 11:53A+A-

CNN Türk'te ekrana gelen “Dört Bir Taraf” programı hararetli tartışmalara sahne oldu. Sivas davasında aranan  5 kişi hakkında çıkan zamanaşımı kararına ilişkin gelişmelerin masaya yatırıldığı programda, Nazlı Ilıcak'ın sözleri dikkat çekti.

Sivas'ta yaşanan olaylar silsilesinde Aziz Nesin'in tahriklerinin de payı olduğunu belirten Nazlı Ilıcak, Hürriyet Gazetesi'nin o günkü manşetini de örnek göstererek Aziz Nesin'in İslamiyet ve Kuran-ı Kerim'le ilgili bazı sözlerinin olaylara sebebiyet verdiğini belirtti.

“MÜSLÜMANLAR HEDEF GÖSTERİLİYOR”
Ilıcak, “Bazı gerçekler unutuluyor, olayın hangi şartlarda geliştiği anlatılmıyor. Müslümanlar hedef gösteriliyor.” dedi.

O SÖZLERİ OLAYLARI BAŞLATTI
Aziz Nesin'in 1400 yıllık bir dini ve bu dinin kutsal kitabını "hurafeler bütünü" olarak ifade etmesinin kitleleri tahrik ettiğini açıklayan Ilıcak, Aziz Nesin'in bu söylemleri nedeniyle Madımak olaylarının başladığını kaydetti.

Ilıcak, “Dine hakaret etmek zaten ceza kanunumuzda da suç sayılmaktadır. Aziz Nesin'in sözleri suçtur ve dilini tutmalıydı. Ama tabii bunun karşılığı da bu olmalıdır şeklinde anlaşılmak istemem.” diye konuştu.

***

Ilıcak’ın bahsettiği 3 Temmuz 1993 tarihli Hürriyet manşeti:

sivas-ta-aziz-nesin-isyani_hurriyet-gazetesi_3temmuz1993.jpg

HABERE YORUM KAT