1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nazar Muhammed komedyen mi yoksa bir militan mı?
Nazar Muhammed komedyen mi yoksa bir militan mı?

Nazar Muhammed komedyen mi yoksa bir militan mı?

Nazar Muhammed isimli kişi ABD işbirlikçisi Kandahar Polis Teşkilatı'na mensup olmasına rağmen komedyan olarak lanse ediliyor!

29 Temmuz 2021 Perşembe 12:51A+A-

HAKSÖZ HABER

Afganistan’da Nazar Muhammed isimli “komedyen” olarak tanıtılan bir kişinin ölümü üzerinden yine aynı algı oluşturulmaya çalışılıyor. Nazar Muhammed, ABD işgali esnasından kurulan hükümetin Kandahar Polis Teşkilatı için çalışan bir işbirlikçi olarak yıllarca Afgan Müslümanlarıyla savaştı. İşin özünde Taliban’ın ve onun üzerinden Müslümanların şiddet ve vahşetle irtibatlandırılması için kullanılan bu son hadise de yine bir dezenformasyona dayanıyor.

Benzeri bir şeyi Charlie Hebdo meselesinde de yaşamıştık. Dilimizde tüy bitti ama tüm bu olaylardan bağımsız olarak bir örnek üzerinden anlatmak gerekirse: A kişisinin dünyadaki en değer verdiği şey annesidir. Annesini kendi canından daha çok seviyor. B kişisi ise A kişisi için bu kadar önemli olan bir değere hakaretler ediyor. Bunu yapmaması gerektiği söylenmesine rağmen yapmaya devam ediyor. A’nın yaşadığı travmaya fark eden C kişisi ise B’ye bir şekilde tepki gösteriyor. Ardından ise dünya birbirine karışıyor. Herkes C’nin barbarlığından dem vurmaya başlıyor. A’nın yaşadıkları hakkında hiçbir şey söylemeyen “herkes” B’yi ise kahramanlaştırılarak yüceltiyor, özgürlük vb. ideallerin temsilcisi olarak gösteriyor!

Bir dahaki sefere gerekirse krokisini çizerek anlatmaya çalışacağımız bu örnek Müslümanlarla alakalı konularda mütemadiyen yaşanıyor. Müslümanların değerlerine hakaret eden alçakların fiilleri konuşulmazken herkes Müslümanların gösterdiği tepkiye odaklanıyor. Bunun adil bir tutum olmadığını belirtmeye ihtiyaç dahi yok. A, B, C kişisi olarak beyinsizlere anlatır gibi anlatmaya çalıştığımız hadisenin özeti budur!

Burada aslında dünyaya şu ilan ediliyor: “Müslümanlara hakaret etmenin bir bedeli yoktur! Hatta bunu yaparsan kahraman bile olursun! “ Bu tespitin de sorunlu olduğunu herkes yaşanan örnekler üzerinden anlamış olsa gerek…

Nazar Muhammed hadisesi de bundan ibarettir. "Barış elçisi komedyen" şeklinde lanse edilmeye çalışılan Nazar her fırsatta Taliban mensuplarına ve ailelerine, kız kardeşlerine hatta dini değerlere hakaretler eden bir müptezeldi.

Nazar’ın komedyan olarak lanse edilmesi gerçek bir dezenformasyondur. Nazar saçma sapan hareketler yaparak komik olduğunu düşünen ve videoları sosyal medyaya düşen bir askerdir ya da oraların tabiriyle erbekî’dir. Öldürülme nedeni ise dini değerleri aşağılaması, Müslüman insanlar ve yakın akrabaları hakkından küfürler etmesidir. Peştu kültüründe -birçok kültürde olduğu gibi- kız kardeşe ve eşe hakaret çok ağır bir davranıştır. Bunu bilmesine rağmen Nazar özellikle Taliban mensuplarının kız kardeşlerine ve eşlerine hakaretler, galiz küfürler etmekteydi.

Eli silahlı bir milisi komedyen olarak dünyaya yutturmaya çalışan kimselerin İslam düşmanı kimliğine de dikkat çekmek isteriz. Türkiye’de bu yalanı soL haber başta olmak üzere İslam ile sorunu olan kim varsa yaymaya çalışıyor.

Afganistan'da yaygın olan "Baça Bazi" olarak ifade edilen pedofili sapkınlığına sahip olduğu da iddia edilen bir müptezel üzerinde Müslümanlar hedef alınıyor! Hulasası Nazar isimli eli kanlı ağzı küfürlü ABD işbirlikçisi milis işlediği cürümlerin cezasını çekti. Geriye ise Taliban ve Müslümanlar hakkında dezenformasyon üretmek için memur olan rezillerin yalanları kaldı!

Nazar'ın hakaretlerle dolu videolarından birisi:

Nazar burada yine "silahıyla" görülüyor:

HABERE YORUM KAT

5 Yorum