1. HABERLER

  2. HABER

  3. Navaf Faris: "Esed Kimyasal Silah Kullanabilir"
Navaf Faris: Esed Kimyasal Silah Kullanabilir

Navaf Faris: "Esed Kimyasal Silah Kullanabilir"

Geçtiğimiz günlerde büyükelçilik görevini bırakarak muhaliflerin kanadına geçen Navaf Faris Esed yönetimi hakkında önemli iddialarda bulundu.

17 Temmuz 2012 Salı 15:46A+A-

Faris geçen hafta ülkesinin Bağdat büyükelçisi iken görevini bırakmış ve bundan böyle muhaliflere destek vereceğini açıklamıştı. Halen Katar'da bulunan Navaf el Faris, Suriyeli yöneticileri hayatta kalmak için her şeyi göze alabilecek "yaralı bir kurda" benzetti.

Faris, Cumhurbaşkanı Esad'ın halkı üzerinde kimysasal silah kullanmaya hazır olduğunu öne sürdü ve iktidardan ancak güç kullanılarak indirilebileceğini kaydetti. BBC'ye özel bir mülakat veren Suriyeli siyasetçi, bu gibi silahların Humus'ta sınırlı şekilde kullanılmış olabileceğine dair teyit edilmemiş bazı haberler olduğunu kaydetti.

Faris, Şam'daki son çatışmaların da son derece önemli olduğunu belirterek, bunu Esad rejiminin çöküşünün başlangıcı olarak ifade etti. Yönetimin başkenti çatışmaların dışında tutabilmek için şimdiye dek vargücüyle çalıştığını kaydeden Suriyeli yetkili, buna rağmen devrim hareketinin her geçen gün yayıldığını söyledi.

Yönetimin devrilmesi 'kaçınılmaz'

Daha önce Baas Partisi içinde üst düzey görevlerde bulunan, çeşitli kentlerde valilik yapan Faris, BBC güvenlik muhabiri Frank Gardner'ın sorularını yanıtlarken hükümetin "kaçınılmaz olarak devrileceğini" söyledi. "Bunun olacağı kesin. Umarız bu kısa sürede olur da yapılan fedakarlıklar daha da artmaz" dedi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum