1. HABERLER

  2. HABER

  3. NATO'dan Rusya'ya Kırım İkazı: Ortamı Germe!
NATO'dan Rusya'ya Kırım İkazı: Ortamı Germe!

NATO'dan Rusya'ya Kırım İkazı: Ortamı Germe!

NATO Genel Sekreteri Rasmussen Kırım'da yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne vurgu yaptı, Rusya'nın ortamı germemesini istedi.

27 Şubat 2014 Perşembe 13:49A+A-

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Kırım'da yaşanan gerginlikle ilgili açıklamalar yaptı. Açıklamasında Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne vurgu yapan Rasmussen, Rusya'nın ortamı germemesi gerektiğini söyledi.

Rasmussen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kırım'daki durumdan endişe duyuyorum, Rusya'yı bu konuyla ilgili herhangi bir adım atmaması konusunda uyardım, bunun ortamı iyice gereceğini düşünüyorum" dedi.

Rasmussen yaptığı resmi açıklamada ise "Bugün Avrupa'daki en önemli güvenlik konusu Ukrayna, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve demokratik gelişimini desteklemeyi ve sınırların ihlal edilmezliği ilkesini korumayı sürdüreceğiz" dedi.

NATO savunma bakanları tarafından yayımlanan bildiride de, "Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne sağlam şekilde bağlı, bağımsız, egemen ve istikrarlı Ukrayna, Avrupa-Atlantik güvenliğinin anahtardır" denilmişti.

Bildiride, "NATO, Ukrayna'nın egemenliği, bağımsızlığı, toprak bütünlüğü, demokratik gelişimi ile Orta ve Doğu Avrupa'da ve kıta üzerinde istikrar ile güvenliğin anahtar faktörü olan sınırların ihlal edilemeyeceği ilkesini desteklemeye devam edecektir" denildi.

Rusya'nın dün başlattığı askeri tatbikatı NATO'ya haber verdiğini ifade eden Rasmussen yine de bu tatbikatın ortamı gerebileceğini vurguladı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT