1. HABERLER

  2. HABER

  3. NATO: Türkiye Hava Sahası İhlal Edilmiş
NATO: Türkiye Hava Sahası İhlal Edilmiş

NATO: Türkiye Hava Sahası İhlal Edilmiş

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye, detaylı veriler paylaştı. İlave olarak bizim kendi kaynaklarımız ve verilerimiz var. Veriler birbiriyle uyumlu. Türk hava sahası ihlal edilmiş" dedi.

30 Kasım 2015 Pazartesi 17:30A+A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, "Türkiye'nin sunduğu veriler, bizimkilerle uyumlu. Bunlar aynı mesajı veriyor. Türk hava sahası ihlal edilmiş. Bu ilk defa olmuyor, daha önce de oldu. Türkiye'nin kendi hava sahasını ve toprak bütünlüğünü korumak hakkıdır" dedi.

Stoltenberg, Brüksel'de bulunan NATO Genel Merkezi'nde, 1-2 Aralık'ta yapılacak NATO Dışişleri Bakanları toplantısı hakkında basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü hatırlatan Stoltenberg, Türkiye hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus askeri uçağı konusunun ele alındığını söyledi.

Rusya'nın Suriye'deki varlığıyla ilgili olarak da Stoltenberg, "Rusya'nın da DAEŞ ile mücadelede yardımcı rol oynamasını görmek isterim. Rusya, şimdiye kadar DAEŞ'i değil başkalarını hedef aldı. Biz, Rus kuvvetlerinin DAEŞ ile mücadeleye yoğunlaşmasını isteriz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT