1. HABERLER

  2. HABER

  3. NATO PKK Saldırılarıyla İlgili Toplandı
NATO PKK Saldırılarıyla İlgili Toplandı

NATO PKK Saldırılarıyla İlgili Toplandı

Türkiye'nin talebiyle olağanüstü toplanan NATO Konseyi, PKK saldırılarını şiddetle kınayarak tam dayanışma mesajı verdi.

28 Temmuz 2015 Salı 15:52A+A-

NATO Konseyi, Türkiye'nin talebi üzerine, PKK saldırıları ve güvenlik durumuyla ilgili istişareler için toplandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Washington Anlaşması'nın 4. maddesi gereğince herhangi bir müttefikin toprak bütünlüğünü, siyasi bağımsızlığını ya da güvenliğini tehdit altında hissetmesi durumunda, NATO'yu istişareye çağırabileceğini anlattı.

Türkiye'nin bu toplantıyı güvenlik durumunu görüşmek üzere talep ettiğini belirten Jens Stoltenberg, "Bu korkunç terör eylemlerinden etkilenen Türkiye hükümetine ve mağdurlara taziyelerimizi sunuyorum" diye konuştu.

Toplantıda, Türkiye'nin kapısının önünde ve NATO sınırındaki istikrarsızlığı görüşeceklerine işaret eden Stoltenberg, "Terörizm hiçbir şekilde haklı olamaz ve tolere edilemez" ifadesini kullandı.

Stoltenberg, "İttifak'ın güvenliği bölünemez ve Türkiye ile güçlü dayanışma içindeyiz. NATO'nun Güneydoğu sınırındaki gelişmeleri çok yakından izlemeyi sürdüreceğiz" dedi.

NATO'dan teröre karşı ortak mücadele vurgusu

Türkiye'nin NATO anlaşmasının 4'üncü maddesi kapsamında istişareler için topladığı Kuzey Atlantik Konseyi'nden yapılan açıklamada da "Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Suruç'ta ve polis ile askerlere yönelik diğer saldırılarda kurbanların ailelerine ve Türk hükümetine başsağlığı diliyoruz" denildi.

Terörün NATO üyelerinin güvenliğine ve uluslararası istikrar ve refaha doğrudan tehdit oluşturduğu ve terörizmin sınır, milliyet veya din tanımayan küresel bir tehdit olduğu ve buna karşı ortak mücadele yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hangi şekil ve tezahürde olursa olsun terörizm asla hoş görülemez ve meşru gösterilemez. İttifak'ın güvenliği bölünemez ve Türkiye ile güçlü dayanışma içindeyiz. NATO'nun güneydoğu sınırındaki gelişmeleri çok yakından izlemeyi sürdüreceğiz."

AA

HABERE YORUM KAT