1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Nasrallah: Gazze İçin Sisi'ye Başvurun
Nasrallah: Gazze İçin Sisi'ye Başvurun

Nasrallah: Gazze İçin Sisi'ye Başvurun

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah Gazze'de süren dramın çözüm adresi olarak Sisi'yi gösterdi.

16 Ağustos 2014 Cumartesi 10:38A+A-

Uzun yıllardır ABD ve İsrail karşıtı söylemleri ile tanınan Hizbullah Genel sekreteri hasan Nasrallah, Gazze'de yaşanan trajedinin sonlanabilmesi için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'yi çare olarak gösterdi.

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah yaptığı yeni açıklamada 'Filistin direnişinin Gazze ablukasını kaldırma yolunda olduğunu' söyledi.

Hasan Nasrallah'ın Gazze'de HAMAS'a karşı etkin bir başarı elde edemeyen İsrail'in güçsüzlüğünü Hizbullah Örgütüne bağlayan ifadeleri ise şaşkınlığa neden oldu.

Nasrallah 'İsrail rejimi Gazze konusunda ne yapacağını bilemez bir haldedir ve somut bir hedef koymamaktadır. Düşünün ki bu rejim Temmuz Savaşı’ndaki zararlarından ders çıkarmak için çok çabalar sarf etmişti. Gazze savaşı başladığında İsrail medyasında Temmuz Savaşı gündemdeydi' dedi.

İsrail hakkındaki sert açıklamalarıyla tanınan Hizbullah Lideri, İsrail'in Gazze'ye saldırdığı esnada kendilerine yöneltilen Gazze'de cephe açma teklifinin ise yalan olduğunu söyledi.

Hasan Nasrallah'ın İsrail için yönelttiği tehditlerin ve Gazze halkının yanında olduğu yönündeki vaatlerinin gerçekleştirilebilmesi için gelecek bu teklifin hiçbir zaman yapılmadığı ifade edildi.

Hasan Nasrallah'ın 2006 yılında İsrail'e attığı ifade edilen füzelerin Suriye'den geldiğini açıklaması ise bugün Suriye halkına karşı sert savaşında Esed'in yanında yer almasının nedeni olarak yorumlandı.

Gazze halkının kurtuluş reçetesinin Mısır yönetimi ile işbirliği olduğunu ifade eden Hasan Nasrallah, Türkiye ve Katar'ı da eleştirdi.

"Filistin halkı müzakereleri denedi, bölgedeki ve uluslar arası durumu yeterince bekledi. Mısır’daki müzakereler Gazze için de Filistin meselesi için de altın bir fırsattır; ama zaman hızla geçiyor ve tükeniyor."

Hasan Nasrallah "Mısır’ın tutumu sertleşiyor, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’ye saldırıyor. Katarlılar Cezire televizyonu aracılığıyla ona saldırıyor. Onların Mısır’a yönelik bu tutumu olumsuzdur. Eğer Gazze’ye yardım etmek istiyorsanız Mısır’la diyalog kurun." dedi.

İncanews

HABERE YORUM KAT

10 Yorum