1. HABERLER

  2. HABER

  3. Namaza Kapalı Sanata Açık
Namaza Kapalı Sanata Açık

Namaza Kapalı Sanata Açık

Tarihi Alaca İmaret Camii'nde bayram namazına izin vermeyen Selanik Belediyesi'nin çıplak kadın video gösterimine müsaade etmesi tepki topladı.

20 Ekim 2013 Pazar 02:58A+A-

Oktay Mehmet – Yeni Şafak

Selanik'teki Osmanlıdan kalma tarihi Alaca İmaret Camii'nde Müslümanların bayram namazı kılmasına izin vermeyen Selanik Belediye Başkanı Butaris, aynı camide çıplak kadın video gösterimi gerçekleştirilmesine ise göz yumdu. Butaris'in bu tavrı, İslam dinine karşı saygısızlık ve hakaret olarak nitelendirildi. Selanik Belediyesi'nin İslamiyet'e hakaret içeren sanatsal etkinliğine ilk tepki, Selanik'teki 'Doğu Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği' yöneticilerinden geldi. Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris ve serginin sorumlularını arayan Doğu Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği yetkilileri, duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Müslümanların kutsal mekanı sayılan Alaca İmaret Camii içerisinde düzenlenen etkinliğin, sadece Yunanistan'da değil tüm İslam aleminde geniş infial uyandırdığını bildiren dernek yetkilileri, gösterimin derhal kaldırılması gerektiğini bildirdiler. Batı Trakya'da yaşayan Türklerin şikayetlerini iletmesi üzerine devreye Türk Dışişleri Bakanlığı girdi. Dışişleri Bakanlığı'nın konu ile ilgili rahatsızlığını Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na bildirmesi üzerine etkinlik Selanik'teki tarihi Alaca İmaret Camii'nden başka bir merkeze alındı.

HABERE YORUM KAT