1. HABERLER

  2. HABER

  3. Nabulsi: "Batı Suriye Devrimine Karşı"
Nabulsi: Batı Suriye Devrimine Karşı

Nabulsi: "Batı Suriye Devrimine Karşı"

Nabulsi, "Suriye'deki halk ayaklanması başarıya ulaşırsa, yakın tarihin en büyük devrimi olacaktır" dedi.

18 Nisan 2013 Perşembe 12:36A+A-

Suriye'nin önde gelen alimlerinden Prof. Dr. Muhammed Ratib Nabulsi, "Suriye'deki halk ayaklanması başarıya ulaşırsa, yakın tarihin en büyük devrimi olacaktır" dedi.

Suriyeli Müslüman alimlerin geçiş süreciyle ilgili yaklaşımlarını ortaya koymaları amacıyla İstanbul'da düzenlenen "İslam ve Suriye'de Adil Geçiş" konferansına katılan Nabulsi, Suriye'deki süreci AA muhabirine değerlendirdi.

Suriye'deki olayların 21'inci yüzyılda türünün ilk örneği olduğunu dile getiren Nabulsi, "Esed yönetiminin sınır tanımayan uygulamalarına ve tüm olumsuzluklara rağmen Suriye'deki halk devrimi başarıya ulaşırsa, yakın tarihin en büyük değişim dalgası olacaktır" diye konuştu.
    
-Batı devrime karşı-

Nabulsi, batılı devletlerin Suriye'deki devrime karşı olduğunu savunarak, "Batılı odaklar, Suriye devriminin zafere ulaşmasını geciktirmek amacıyla sahte direniş grupları üretiyor. Batılıların planları, Suriye devriminin zafere ulaşmasını engelleme yönünde. Bu planlar, görünürde devrimle birlikte ancak gerçekte Suriye yönetimine hizmet ediyor" görüşünü dile getirdi.

-"Alimler Suriye krizinde tarafsız kalamazlar"-

Alimlerin görevinin, "mazlumun yanında yer almak ve yol göstericilik" olduğuna dikkati çeken Nabulsi, Müslüman alimlerin Suriye krizinde tarafsız kalamayacaklarını savundu.
Suriye'de Sünni-Nusayri çatışması yaşandığına ilişkin iddiaları reddeden Nabulsi, gelecekte azınlıkların haklarının korunması konusunda her hangi bir korkunun yaşanmadığını ve İslam dininin, masumların cezalandırılması yönünde fetvalara müsamaha etmeyeceğini belirterek, "İslam medeniyeti sadece Müslümanların değil, gayrimüslimlerin de kendilerini geliştirebildikleri bir güven şemsiyesi oluşturmuştur. İslami hayat tarzını seçmeyenler de İslami toplumda özgür bireyler olarak yaşayacaklar" ifadelerini kullandı.

-Muhammed Ratib Nabulsi-

1938'de Şam'da dünyaya gelen Muhammed Ratib Nabulsi, ilim ve düşünce alanındaki eserleri ve uluslararası konferanslarda yaptığı konuşmalarla tanınıyor. İslam dünyasında "Rüya Tabirleri" kitabıyla tanınan Abdülgani Nabulsi'nin torunu olan Ratib Nabulsi, dedesi adına inşa edilen Nabulsi Camisi imam hatipliğinin yanı sıra Şam Feth'ul İslam Üniversitesi'nde görev yaptı. Suriye'deki olayların başlamasından bir yıl sonra can güvenliği sebebiyle ülke dışına çıkmak zorunda kalan Nabulsi, Kur'an Mucizelerini Araştırma Heyeti Başkanlığını da yürütüyor.
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum