1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Myanmar'da Yine Budist Şiddeti: İki Müslüman Öldü
Myanmar'da Yine Budist Şiddeti: İki Müslüman Öldü

Myanmar'da Yine Budist Şiddeti: İki Müslüman Öldü

Myanmar'ın Mandalay kentinde Budistlerin saldırdığı Müslüman gruptan iki genç hayatını kaybetti.

03 Temmuz 2014 Perşembe 11:23A+A-

Myanmar'ın ikinci büyük kenti Mandalay'da Müslümanlara saldıran Budistler iki Müslüman genci öldürdü. Myanmar'daki yerel polis kaynakları saldırının neden kaynaklandığının bilinmediğini iddia etti.

Dünya Bülteni'nde yer ala habere göre aynı şehirde dün de ellerinde bıçak ve sopalar olan kalabalık bir Budist grup Müslümanların bulundukları mahalleye saldırmış, Müslümanlara ait dükkanları yağmalamıştı. Polisin ise saldırgan Budist grubu dağıtmak için plastik mermi kullandığı ileri sürülmüştü. Bugünkü baskının dünkü saldırıdan kaynaklanabileceği tahmin ediliyor.

Myanmar'ın en büyük ikinci kenti olan Mandalay'da gergin bekleyişin sürdüğü belirtiliyor. Yaklaşık bir milyon nüfusa sahip olan kentte binlerce polis tetikte bekliyor.

Diğer taraftan bazı Budist grupların kentteki bazı bölgeleri barikatlarla kapattıkları ve saldırıya hazırlandıkları bildiriliyor. Kentte yaşayan Müslümanlarınsa bugün dükkanlarını açmadıkları, evlerinden dışarı çıkmadıkları belirtiliyor. Saldırılardan korkan bazı Müslüman ailelerinse, Mandalay'ı terkettikleri, civar bölgelere ve otellere yerleştikleri ifade ediliyor. 

 

HABERE YORUM KAT