1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Myanmar'da Müslümanlar adalet için çok etnikli danışma komitesi oluşturdu
Myanmar'da Müslümanlar adalet için çok etnikli danışma komitesi oluşturdu

Myanmar'da Müslümanlar adalet için çok etnikli danışma komitesi oluşturdu

Myanmar'da Müslümanlar, ülkede adaleti inşa etmek ve Müslümanların haklarını korumak için Myanmarlı Müslümanlar Çok Etnikli Danışma Komitesini (MMMCC) kurdu.

31 Mayıs 2021 Pazartesi 10:28A+A-

Grubun sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, Myanmarlı Müslümanlar Çok Etnikli Danışma Komitesinin (MMMCC) kuruluş amaçları ve faaliyet planları sıralandı.

Myanmar'da askeri yönetime karşı 16 Nisan'da kurulan Ulusal Birlik Hükümetini (NUG) MMMCC'nin desteklediğinin belirtildiği açıklamada, "Birinci amacımız, Myanmarlı Müslümanlar ve özellikle Arakan Müslümanlarına yönelik politikalarında NUG'den güvence almaktır." ifadesi kullanıldı.

AA’nın bildirdiğine göre, ülkedeki Müslüman kuruluş temsilcileri ve siyasetçilerin NUG ile temas kurmasını sağlamanın da komitenin ikinci hedefi olduğu açıklamada kaydedildi.

Komitenin bir diğer hedefinin de 1982'de Myanmar ordusu tarafından imzalanan ve ülkedeki Arakanlı Müslümanları vatandaşlık haklarından mahrum eden vatandaşlık yasasının kaldırılarak, daha kapsayıcı yeni bir vatandaşlık yasasının hazırlanmasını sağlamak olduğu ifade edildi.

Açıklamada, komitenin NUG'u meşru hükümet olarak tanıdığı ve NUG'un uluslararası camiada tanınması için her türlü destekte bulunacağı kaydedildi.

Komiteye ilişkin AA muhabirine konuşan MMMCC Sözcüsü Kyaw Soe Win, komitenin Müslümanların haklarını savunmanın yanı sıra kapsayıcı bir bünyeye sahip olacağını vurgulayarak "Müslümanlara yönelik politikalarını tanımlama ve netleştirme konularında Ulusal Birlik Hükümetine yardımcı olmayı amaçlıyoruz." dedi.

1982 vatandaşlık yasasını "Nazi kanunları" olarak tanımlayan Win, "NUG'un bu yasayı bir an önce kaldırması ve Burma'nın, yeni yönetim altında tüm vatandaşlarına eşit haklar tanıyan bir ülke olması için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT