1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Müyesser Yıldız Tutuklandı, İsmail Dükel Serbest Bırakıldı
Müyesser Yıldız Tutuklandı, İsmail Dükel Serbest Bırakıldı

Müyesser Yıldız Tutuklandı, İsmail Dükel Serbest Bırakıldı

​​​​​​​Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Siyasal ve askeri casusluk" soruşturması kapsamında gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile astsubay E.B. tutuklandı.

12 Haziran 2020 Cuma 12:32A+A-

OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız için tutuklama gerekçesi olarak delilleri karartma ihtimali, kaçma şüphesi ve Türk Ceza Kanunu'nun 329'uncu maddesindeki "devletin güvenliğine ilişkin bilgi ve belgeleri açıklama" suçunun işlendiğine ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunması gösterildi.

TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Üç isim de Pazartesi günü gözaltına alınmışlardı.

Müyesser Yıldız'ın avukatı Erhan Tokatlı, müvekkiline isnat edilen suçlamaya kanıt olarak iki haberin gösterildiğini açıkladı.

Söz konusu haberler ise "Kim bu Hafter'le görüşen Türk komutanlar" ve "Libya'ya hangi komutan gitti... Yerine kim geldi".

İlk haberde Yunan basınında yer alan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Libya'da General Halife Hafter'in ordusundan iki Türk komutan ile görüştüğüne yönelik haberler aktarılıyordu.

Yıldız, "Doğru mudur böyle bir şey? Doğruysa, kimdir bu iki 'Türk komutan'? Emekli mi, muvazzaf mı ya da NATO-ABD himayesindeki 'FETÖ"den firari kişiler mi?' diye soruyordu.

İkinci haberde ise Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak'ın Libya'da görevlendirildiği, yerine de vekaleten Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun getirildiği anlatılıyordu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum