1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Musul’dan Göç Edenlerin Sayısı 80 Bine Yaklaştı
Musul’dan Göç Edenlerin Sayısı 80 Bine Yaklaştı

Musul’dan Göç Edenlerin Sayısı 80 Bine Yaklaştı

Musul’a yönelik operasyonun başlamasından itibaren geçen bir ayda Musul’dan göç edenlerin sayısı 79 bin 192’ye ulaştı.

18 Kasım 2016 Cuma 11:23A+A-

Musul’a yönelik operasyonun başlamasından bu yana bir ayda bölgeden 79 bini aşkın kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Irak Kızılayı tarafından hazırlanan raporda, operasyonun başlamasından itibaren bir aylık sürede 79 bin 192 kişinin Musul’dan göç ederek Erbil, Duhok ve Ninova’daki kamplara iltica ettiği belirtildi.

Raporda, son 24 saat içinde Musul’un doğusu ve kuzeyinden bin 500 kişinin göç ettiği bilgisi paylaşıldı.

Irak Kızılayı üyelerinden İyad Ferid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yaklaşık bin 500 kişinin Musul’un doğusundaki es-Sahil el-Eyser bölgelerinden Hazır Çadır Kampı’na nakledildiğini söyledi.

Ferid, göç edenlerin sayısının artması ihtimaline karşı kampa büyük miktarda yardım malzemesinin sevk edildiğini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler’den (BM) daha önce yapılan açıklamada, operasyon nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan kişilerin sayısının 59 bine ulaştığı duyurulmuştu.

Haydar el-İbadi yönetimine bağlı ordu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin katıldığı ve uluslararası koalisyonun havadan destek verdiği Musul’a yönelik operasyon 17 Ekim’de başlamıştı.

HABERE YORUM KAT