1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. "Musul'daki PKK Hareketliliği Kabul Edilmeyecek"
"Musul'daki PKK Hareketliliği Kabul Edilmeyecek"

"Musul'daki PKK Hareketliliği Kabul Edilmeyecek"

IKBY Genelkurmay Başkanı Eminki "Musul'un Şengal ilçesindeki PKK hareketliliği hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. Bugün ve gelecekte olabilecek tüm sorunlardan PKK sorumludur" dedi.

27 Ekim 2015 Salı 15:20A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, PKK'nın Musul'un Sincar (Şengal) ilçesindeki hareketliliğinin "hiçbir şekilde" kabul edilmeyeceğini, "Yaşanacak tüm sorunlardan PKK'nın sorumlu olacağını" bildirdi.

Eminki, AA muhabirine yaptığı açıklamada PKK'nın "Şengal'i kurtaracağı" iddialarını redderek, "Militanlarını Suriye'den Kürdistan (IKBY) bölgesine göndermemeleri konusunda PKK'yı uyardık. Çünkü Şengal, Kürdistan (IKBY) bölgesi sınırları içindedir ve bu topraklar kanla alınmıştır. O nedenle bu sınırlardaki PKK hareketliliği hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. Bugün ve gelecekte olabilecek tüm sorunlardan PKK'nın sorumlu olacağı bilinmelidir" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in elindeki Şengal'i kurtarma operasyonunun sadece Peşmerge güçlerini kapsadığını hatırlatan Eminki, şöyle konuştu:

"Başka herhangi bir silahlı unsurun Şengal'e girmesine müsaade etmeyeceğiz. Kürdistan bölgesinde olup da DAEŞ'in elinde olan yerleşim birimlerini kurtaracak olan tek askeri güç Peşmergedir."

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT