1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Muş’tan Tireymse Köyü Katliamına Tepki
Muş’tan Tireymse Köyü Katliamına Tepki

Muş’tan Tireymse Köyü Katliamına Tepki

Hama'nın Tireymse köyünde yapılan katliama Muş'ta bulunan İslami kuruluşlardan tepki geldi.

13 Temmuz 2012 Cuma 19:24A+A-

HAKSÖZ-HABER

Muş ilinde faaliyet gösteren İnsan ve Yaşam Derneği, Lale-Der ve Has-Der adlı kuruluşlar, bugün 18.00’de Muş Akademi Derneği’nin çağrısıyla dernek mekânında bir araya gelerek, Suriye ordusunun  Hama'nın Tireymse köyünde 250’den fazla kişiyi vahşice katletmesine tepki gösterdi.

Basın açıklaması öğretim görevlisi Muş Akademi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Erdal EKER tarafından yapıldı.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

Mart 2011 tarihinden bu yana içinde kadın ve çocukların da olduğu 17.000’den fazla insan Esed rejimine bağlı güçlerin Suriye halkına zalimane  saldırıları sonucu hayatını kaybetti. Suriye intifadası dün Hama kentinin Tireymse köyünde korkunç bir vahşetle karşı karşıya kalarak büyük bir kayıp verdi. Başladığından bu yana Ortadoğu halklarının özgürlük ve adalet mücadelesinde, Müslüman ülkeler içinde en sahipsiz ve desteksiz kalanı Suriye oldu.

Esed yönetimindeki Suriye ordusunun Hama'daki Tireymse köyünü tanklarla kuşatıp ardından kadın, çocuk ve yaşlı demeden bombardımana tutması ve 250’yi aşkın Suriyeliyi öldürmesi ve 300’den fazla kişinin yaralanmasına neden olması kabul edilemez. Bu katliamın tek sorumlusu Esed yönetimidir. Bu zulüm “stratejik hesaplar”la gölgelenemez, karartılamaz ve görmezden gelinemez.

Bizler Muş’taki Müslümanlar olarak Rabbimiz tarafından kardeşler kılındığımız bilinciyle, Esed yönetimini ve ona sessiz kalan tüm odakları nefretle kınıyoruz. Mazlum Suriye halkının yanında olmamızın, adil şahitliğimizin bir gereği olduğuna inanıyoruz.

Suriye’den gelen katliam haberleri karşısında sessiz kalmak cinayettir. Bu katliamlara alışmak ve tepkisiz kalmak insanlığı yitirmektir. Olanlar karşısında sessiz kalmak istemeyen onurlu insanları, sorumluluk sahibi kuruluşları Tireymse köyünde yapılan katliamı lanetlemeye ve kanlı Esed-Baas rejimine karşı direnen Suriyeli kardeşlerimizle dayanışmaya davet ediyoruz.

Bu vesileyle Tireymse köyünde şehit olan kardeşlerimize Rabbimizden mağfiret; Suriye’de yaşanan zulümler konusunda dünya Müslümanlarına daha fazla basiret ve duyarlılık ihsan etmesini diliyoruz.

Muş Akademi Derneği
İnsan ve Yaşam Derneği
Lale-Der
Has-Der

***

HABERE YORUM KAT

3 Yorum