1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mustafa Sarıgül'ü Korkmaz Yiğit İhbar Etmiş
Mustafa Sarıgül'ü Korkmaz Yiğit İhbar Etmiş

Mustafa Sarıgül'ü Korkmaz Yiğit İhbar Etmiş

TMSF'nin, 1998’de Bank Ekspres’ten çekilen 3.5 milyon dolarlık kredi nedeniyle Sarıgül’ün tüm mal varlığına el koymasının Korkmaz Yiğit'in ihbarıyla gerçekleştiği belirtiliyor

18 Ocak 2014 Cumartesi 12:25A+A-

TMSF, 1998 yılında Bank Ekspres'ten çekilen ve geri ödenmeyen 3.5 milyon dolarlık kredi nedeniyle Mustafa Sarıgül'ün tüm mal varlığına el koydu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'nun, Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün tüm malvarlığına el koydu. El koymayla ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, el koyma kararı Korkmaz Yiğit'in ihbarı ve şikayeti üzerine alındı. Sarıgül'ün tüm mal varlıklarına el konulma nedeni 1998'de Bank Ekspres'ten 9 kişiyle beraber çekilen 3.5 milyon dolarlık kredinin geri ödenmemesi olarak açıklanıyor. Tüm malvarlığı kapsamına Sarıgül'ün gayrimenkulleri de giriyor. Bu kapsamda 35 gayrimenkul olduğu öğrenildi.

TMSF'den edinilen bilgiye göre Mustafa Sarıgül, 9 diğer isimle birlikte, Korkmaz Yiğit'in sahibi olduğu Bank Ekspres'ten 1998 yılında 3.5 milyon dolar kredi çekti. Ancak kredi geri ödenmedi. Bankaya el konulmasının ardından banka alacakları da TMSF'ye geçti. Korkmaz Yiğit bu kapsamda TMSF ile masaya oturdu. Ancak yıllar sonra Yiğit, sözkonusu kredi alacağının ödenmediğini gündeme getirdi ve TMSF'ye başvurdu. Bugün itibarıyla sözkonusu kredi borcunun faizleri ile beraber 8 milyon dolara (16 milyon TL) çıktığı hesaplandı. Bunun üzerine TMSF düğmeye bastı ve Sarıgül'in tüm mal varlığına el konuldu.

KILIÇDAROĞLU'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TMSF tarafından mallarına haciz konulan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü aradı ve 'geçmiş olsun' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Halk TV’de katıldığı programda Sarıgül'ün mallarına haciz gelmesiyle ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, TMSF'nin CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'n mallarına haciz koymasıyla ilgili olarak “Sarıgül’e bu gibi saldırılar devam edecek” dedi. Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ü arayarak 'geçmiş olsun' dileğinde bulunduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT