1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mustafa Müslim: "Suriye Devrimi Silahına Sahip Çıkmalı"
Mustafa Müslim: "Suriye Devrimi Silahına Sahip Çıkmalı"

Mustafa Müslim: "Suriye Devrimi Silahına Sahip Çıkmalı"

PYD’nin lideri Salih Müslim’in ağabeyi Mustafa Müslim, Cenevre-3’teki diplomatik trafiği ve Suriye İslami direnişini bekleyen zor günleri Müstakil Gazeteye değerlendirdi.

29 Ocak 2016 Cuma 17:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye PKK’si PYD’nin lideri Salih Müslim’in ağabeyi Kürt âlim Mustafa Müslim, Cenevre-3’teki diplomatik trafiği ve Suriye İslami direnişini bekleyen zor günleri Müstakil Gazeteye değerlendirdi.

Hakan Albayrak’ın çıkardığı Müstakil Gazetenin bugünkü nüshasında Yaşar Yavuz’a kısa bir demeç veren Mustafa Müslim son süreçle ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Muhaliflerin Cenevre-3’e Katılması Zorunlu

Muhaliflerin Cenevre-3 gibi diplomatik görüşmelere katılmasının zorunlu bir seçenek olduğunu belirten Mustafa Müslim, “Hem dünya kamuoyunda haklı çıkmak hem de devrimi tehlikeye atmamak için bu görüşmelere katılmak zorundalar.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhalifler Kesinlikle Silah Bırakmamalı

Muhaliflerin Esed’e güvenmemesi ve batıya karşı da temkinli olması gerektiğini belirten Mustafa Müslim, Suriyeli mücahitlerin kesinlikle terk-i silah yapmamaları uyarısı yaptı.

Mustafa Müslim’in bu bağlamda şu sözlere kayda değer:

“Birleşmiş Milletlerin gücüne ve yamuk siyasetine güvenilmez. Aynı şekilde büyük devletlerin kuvvetlerine ve siyasetlerine de güven olmaz. Mücahitlerin dayanabilecekleri yegâne güç Allah Teâlâ ve O’nun ihsanı olan silahlarıdır.”

Suriye PKK’si PYD’nin lideri Salih Müslim, bir süre önce Mustafa Müslim’i PKK/PYD çizgisine aykırı fikir ve yaklaşımları dolayısıyla ‘Rojava’dan sürgün etmişti.

HABERE YORUM KAT