1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Mustafa Kemalsiz cami temeli atılamaz mı?
Mustafa Kemalsiz cami temeli atılamaz mı?

Mustafa Kemalsiz cami temeli atılamaz mı?

Mustafa Kemal'i zorla sevme-sevdirme seanslarına devam ediliyor. Bunun son örneği Bartın'da gerçekleştirilen bir cami açılışında yaşandı. ADD "Neden Atatürk anılmadı" diye feveran etti.

27 Mayıs 2022 Cuma 16:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Müslümanlara karşı her türlü tehdit, hakaret ve aşağılama eylemine cüret eden bu esnada da Mustafa Kemal güzellemeleri ile ideolojik propaganda yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Bartın'da yapımına başlanan bir caminin temel atma töreninde Mustafa Kemal’in adının anılmamasından duyduğu rahatsızlığı sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklama ile kınadı.

Bartın Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, Bartın Merkez Cami ve Külliyesi’nin temel atma töreninde kürsüde görevli olan kişinin, Mustafa Kemal’i yad etmemesinin büyük rahatsızlık uyandırdığı belirtildi.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada ADD Bartın Şubesi şu ifadeleri kullandı:

“Basına ve Kamuoyuna Duyuru,

20 Mayıs 2022 Cuma günü Bartın Müftülüğü koordinesinde gerçekleşen Bartın Merkez Cami ve Külliyesi’nin temel atma töreninde, kürsüde tören metnini okuyan görevli, metinde yazılı olmasına rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının adını anmadan ilgili kısmı atlamış; ardından saygı duruşuna ve İstiklal Marşı’nın okunmasına geçilmiştir. Bu toprakları bizlere vatan kılan, vatan topraklarında beş vakit ezan okunmasını borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yapılan bu saygısızlığı kınıyor, bu durumun incelemeye alınmasını ve yetkililer tarafından soruşturma açılmasını bekliyoruz.”

 

add-bartin-11.jpg

add-bartin-2.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum