1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mustafa Kemal’in Askerlerinin Başörtüsü Hazımsızlığı
Mustafa Kemal’in Askerlerinin Başörtüsü Hazımsızlığı

Mustafa Kemal’in Askerlerinin Başörtüsü Hazımsızlığı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İstanbul Şubeleri, ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getirilmesini protesto etti.

29 Eylül 2014 Pazartesi 12:55A+A-

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İstanbul Şubeleri yönetmelikte yapılan değişiklikle ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getirilmesini, bazı kentlerde devlet okullarının yakılmasını, Atatürk büstlerinin tahrip edilmesini Beyoğlu'nda düzenledikleri eylemle protesto etti. 

Dün saat 14.00’te Galatasaray Lisesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan attı.

Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyan grup adına konuşan ADD İstanbul Avrupa Yakası Bölge Sorumlusu Tahsin Sevindik,  şunları söyledi:

“Daha dün anadilde eğitime aykırı diye devlet okullarını yaktılar. Daha önce de karakol yapımı bahanesiyle yol kesip araçları yaktılar, elektrik kesintilerini gerekçe gösterip binaları yağmaladılar. HES inşaatlarını boykot diye şantiyeleri yıktılar. Bu devletten maaş alan milletvekili kendi devletini taşlıyor. Askerimiz, polisimiz hükümetin emri nedeniyle görevini yapamıyor, teröriste haddini bildiremiyor. Sorumlusu olan hükümet ise bütün bu olanları sadece izliyor ve gündemi değiştirmek için yeni hamleler yapıyor, örneğin türbanı ilköğretime sokarak milletin dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyor. Dini siyasetin bir simgesi haline getiren türban, geçmişte üniversite kapılarındaki kızların başında laik Cumhuriyete ve kurumlarına meydan okuma aracı idi. Günümüzde ise, 13 yıllık siyasi ve ekonomik başarısızlıklarını kapatmak için sübyan yaşındaki kızlara giydirmeye çalışılan bir örtü haline gelmiştir. Atatürk’ün dediği gibi, 'Bir milletin geleceği o ülkenin göreceği eğitime bağlıdır' Cumhuriyetimizin geleceğinin karartılmasına biz Atatürkçüler var olduğumuz sürece izin vermeyeceğiz.”

Grup yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

zonguldak-bilime-turban-takilamaz.jpg

Zonguldak’ta 10 Kişilik Gruptan Protesto

Zonguldak'ta da Türkiye Liseliler Birliği üyesi bir grup öğrenci, ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasına ilişkin yönetmeliği basın açıklaması yaparak protesto etti.

Madenci Anıtı önünde toplanan 1o kişilik grup, 'Bilime türban takılamaz', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Türkiye Liseliler Birliği Zonguldak İl Başkanı Selen Yılmaz, bilimsel, laik ve parasız eğitim istediklerini belirterek, "Eğitim Tayyip Erdoğan'ların elinde fütursuzca oynadıkları bir oyuncak, kadın ise istediklerinde giydirip soyabilecekleri bir meta değildir. Onları, bilimsel ve laik bir eğitim almış çağdaş Türk kadınları bu topraklardan süpürecektir. Bilimsel, laik ve parasız eğitim mücadelemiz sürecek, aydınlanma savaşımız ilelebet devam edecektir" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum