1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mustafa Doğan İnal FETÖ Davalarını Değerlendirdi
Mustafa Doğan İnal FETÖ Davalarını Değerlendirdi

Mustafa Doğan İnal FETÖ Davalarını Değerlendirdi

​​​​​​​Adem Özköse'nin Sınırsız adlı programına misafir olan Avukat Mustafa Doğan İnal FETÖ davalarını değerlendirdi.

16 Aralık 2019 Pazartesi 12:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Adem Özköse tarafından hazırlanıp sunulan Sınırsız adlı programa konuk olan Avukat Mustafa Doğan İnal, FETÖ'nün dününden bugününe geldiği noktayı değerlendirdi.

FETÖ'nün yapılanma ve gizlenme biçimlerini ve darbe girişimine kadar gelen süreci ele alan İnal, darbe girişimi gecesi yaşananlara ilişkin de bilgiler verdi.

İnal, darbe girişimi dahilinde Erdoğan'ın katledilmesinin planlandığını ifade ederek, girişime katılanların sonrasında ağız birliği yapmışçasına iddialara benzer cevaplar verdiğini belirtti.

Şimdiye kadar 290 civarı dava açıldığını hatırlatan İnal, davların yüzde 90'ının tamamlandığını, sürecin çok sağlıklı yürüdüğünü ve hak edilen cezaların verildiğini söyledi.

Örgütün ihanet kısmının yurt dışına kaçtığını fakat örgüte ibadet amacıyla katılan insanlarla ilgili sorunlar olduğunu, bu insanların yargılamalarının çok dikkatle yapılması gerektiğine işaret etti.

"Sadece ticari maksatla Bank Asya ile çalışmış birinin örgüt üyesi olarak değerlendirilmemesi lazım." ifadesini kullanan İnal, Müslümanların adil ve merhametli olması gerektiğini dile getirdi.

FETÖ ile çok mücadele ediyor görünme çabasında olan kolluk kuvvetleri ve adli makamlar olduğunu bildiren İnal, kazanılması gereken pişmanlığını ortaya koyan insanların örgütün dışında tutulması gerektiğini kaydetti.

"Hukukun herkese eşit uygulanması lazım, eşit olması lazım." diyen İnal, meslek etiğinden uzak ahlaksız eylemlerin herkes tarafından yapılan eylemler gibi ele alınmasına karşın kim ne hata yaptıysa hukukun önünde tartışılması gerektini ifade etti.

FETÖ'cülüğün örgütün dışında bir anlayış olduğunu ve devletin içinde her kademeyi ele geçirmek isteyen insanlar olduğunu anlatan İnal, "Bizim artık bunlardan sıyrılmamız lazım. Ehliyetin ve liyakatın öncelendiği, adalet ve merhametin gözetildiği, insanların kesinlikle haksızlık ve hukuksuzluk yapmayacağı bir dünya gerekiyor." açıklamalarında bulundu.

Videonun Tamamını İzlemek İçin:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum