1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Muş'ta Esed Zulmünü Protesto
Muşta Esed Zulmünü Protesto

Muş'ta Esed Zulmünü Protesto

Muş'ta faaliyet gösteren İslami kuruluşlar ortak bir basın açıklaması ile Esed'in zulümlerini kınadı

26 Ağustos 2012 Pazar 17:12A+A-

Muş ilinde faaliyet gösteren Muş Akademi Derneği, Has-Der,  İnsan ve Yaşam Derneği ve Lale-Der adlı kuruluşlar, bugün bir araya gelerek, Baas ordusunun Suriye’de dün yüzlerce kişiyi vahşice katletmesine tepki gösterdi. Basın açıklamasını Muş Akademi Derneği’nden Erdal EKER yaptı:

Basın Açıklamasının Tam Metni:

erdal_eker.jpgMart 2011 tarihinden bu yana içinde kadın ve çocukların da olduğu onbinlerce Suriyeliyi katleden Esed rejimine bağlı güçlerin Suriye halkına havadan ve karadan zalimane saldırıları sonucu dün (25 Ağustos 2012) 440 kişi hayatını kaybetti. Bunların 250’si sadece Şam yakınlarındaki Deraya’da yaşamını yitirdi. Başladığından bu yana Ortadoğu halklarının özgürlük ve adalet mücadelesinde, Müslüman ülkeler içinde en sahipsiz ve desteksiz kalanı Suriye oldu.

Dünyanın gözü önünde devlet terörü ile katledilen Suriye halkı, Uluslararası camianın ikiyüzlülüğünün ve İslam dünyasının duyarsızlığının kurbanı olmaktadır.

Esed yönetimindeki Suriye ordusunun dünkü saldırısı asla kabul edilemez. Bu zulüm "stratejik hesaplar"la gölgelenemez, karartılamaz ve görmezden gelinemez. Bunun hesabı sorulmalıdır. Bu konuda safımızı Suriye halkının yanında tutmaktayız.

Kardeşlerimizin savaş helikopterleriyle, tank ve bombalarla hunharca katledilişlerine seyirci kalınmasının hiçbir makul, meşru ve insani nedeni olamaz. Bizler, "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden kurtar, bize sahip çık." (Nisa, 4: 75) diye feryat edenlerin yanında olduğumuzu haykırmak istiyoruz. Bizler; Sırpların Bosnalı Müslümanları katledilmesine (1992-1995) uzun süre seyirci kalındığı gibi bugün de uluslararası kamuoyu önünde Esed’in yaptığı katliama seyirci kalmak istemiyoruz. Gerek Batılı ülkelerin gerek Rusya ve Çin'in stratejik gerekse de İran'ın mezhebi ve siyasi kaygılarla mazlumların kanının akıtılmasına ortak olmalarını kınıyor ve söz konusu ülkelerin bu tavırlarını da reddediyoruz.

Mazlum Suriye halkının yanında olmamızın, adil şahitliğimizin bir gereği olduğuna inanıyor ve Müslümanlar olarak Rabbimiz tarafından kardeş kılındığımız bilinciyle, Esed yönetimini ve ona sessiz kalan tüm odakları nefretle kınıyoruz.

Suriye'den gelen katliam haberleri karşısında sessiz kalmak bu cinayetleri onaylamaktır. Bu katliamlara alışmak ve tepkisiz kalmak insanlığın bitiş noktasıdır. Muş’ta ve genelde Türkiye’de, olanlar karşısında sessiz kalmak istemeyen onurlu insanları ve sorumluluk sahibi kuruluşları dün yapılan katliamı lanetlemeye ve kanlı Esed-Baas rejimine karşı direnen Suriyeli kardeşlerimizle dayanışmaya davet ediyoruz.

Bu vesileyle Suriye’de şehit olan kardeşlerimize Rabbimizden mağfiret diliyor, zalim Esed'e ve onun katil şebekesi şebbihalara karşı direnmeye devam eden kardeşlerimize selam ediyor, sabırla ve sebatla direnişlerine devam etmelerini temenni ediyoruz. Bir kez daha onların yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Esed ve ileri gelenleri bilsin ki zulüm ile abat olunmaz; Firavunları, Karunları ve Nemrutları kendine rehber alan Zalim Esed senin de sonun, Firavun gibi, Kaddafi gibi olsun!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum