1. HABERLER

  2. HABER

  3. Müslüman Kıza Karma Havuz Mecburiyeti
Müslüman Kıza Karma Havuz Mecburiyeti

Müslüman Kıza Karma Havuz Mecburiyeti

Almanya'da, erkeklerle yüzme dersine katılmak istemeyen 13 yaşındaki Müslüman kız öğrencinin talebine ret.

12 Eylül 2013 Perşembe 16:49A+A-

Almanya Federal İdare Mahkemesi, bir Faslı genç kızın "karma yüzme derslerine katılmasının şart olduğu" kararına vardı.

Leipzig kentindeki mahkeme, kız öğrencinin yüzme dersinde tüm vücudunu kapatan mayo giyebileceği kararını verdi.

Kız öğrencinin talebi daha önce de Frankfurt İdari Mahkemesi ve Hessen Eyalet İdari Mahkemesinde reddedilmişti. Karar temyize götürülmüştü.

Fas asıllı kız öğrencinin ebeveynleri, Frankfurt'ta bir liseye giden kızlarının inancı gereği erkeklerle yüzme derslerine katılmaması yönünde okula müracaat etmiş, ancak okul bunu kabul etmemişti.

Almanya’da bazı Müslüman genç kızlar yüzme derslerine "burkini" giyerek katılıyor. Ancak bazı aileler burkininin kullanışsız bir giysi olduğunu belirterek, Müslüman genç kızların mayolu erkek öğrencilerle yakın mesafede bulunmasının kabul edilemeyeceğini savunuyor.

Alman mahkemesi, dini özgürlüğe sahip olma hakkının, okul ortamında, üçüncü kişilerin davranış şekilleri ve giyim tarzına bağlı talepler getiremeyeceğine hükmetti. Yargıçlar, yaz aylarında bu tür "davranış alışkanlıkları"nın Almanya'da yaygın şekilde görüldüğünü kaydetti.

Genç kızın ailesinin avukatı Klaus Meissner ise Almanya'nın bazı Katolik bölgelerindeki beden eğitimi derslerinde kız ve erkeklerin ayrı gruplarda tutulduğuna işaret etti.

Almanya'daki kimi jimnastik salonlarında da kadınların egzersiz yapabilmesi için ayrı alanlar bulunmakta.

Der Spiegel dergisi, bir Faslı aileden olan kızın, söz konusu okulda eğitime başladığından beri başarılı olan bir öğrenci olduğunu yazdı.

 

HABERE YORUM KAT