1. HABERLER

  2. HABER

  3. Müslüman Hanımlara Saldıran Provokatörler Yine Sahnede
Müslüman Hanımlara Saldıran Provokatörler Yine Sahnede

Müslüman Hanımlara Saldıran Provokatörler Yine Sahnede

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde İHH İnsani Yardım Vakfı mensupları, okul kantininde açılan standa saldırıyı protesto ederken, provokatörler yeniden olay çıkardı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdahale etti, 12 kişi gözaltına alındı.

09 Aralık 2015 Çarşamba 16:05A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı mensupları, dün stantlarının bir grup öğrenci tarafından kaldırılmak istemesini ESOGÜ Meşelik Kampüsü'nde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde protesto etmek istedi. Kampüste toplanan karşıt görüşlü yaklaşık 100 öğrenci, bu protesto gösterisine izin vermek istemedi. Bunun üzerine tedbir alan polis ekipleri, bu öğrencileri dağılmaları hususunda uyardı.

Burada beklemeye devam eden öğrencilere TOMA tazyikli suyla müdahale ederken, öğrenciler polise taş ve soda şişesi fırlattı. Çevik kuvvet ile öğrenciler arasındaki kovalamaca Endüstri Mühendisliği Fakültesi önüne kadar sürdü. Burada polis ekipleri, öğrencileri gözaltına almak istedi. Polis ile öğrenciler arasında çıkan arbede sonucu gözaltına alınan 12 öğrenci emniyete götürüldü.

Sesleri duyarak öğrencilerle ile polislerin beklediği noktaya gelen ESOGÜ Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ali Kayabaşı, ilk olarak öğrencilerle görüştü. Kayabaşı, daha sonra Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bayram Önal'la konuştu.


“ŞİDDET OLMAYAN HİÇBİR EYLEME HERHANGİ BİR ŞEY YOK"

Öğretim görevlisine durumu anlatan Güvenlik Şube Müdürü Önal, “Çocuklara, '2 kişi taş attı, bu 2 kişiyi alacağım, bunlara işlem yapacağım. Diğer arkadaşlarınızı almayacağım' dedim. Ama şuanda 12 kişi aldık. Geriye kalan 10 kişi de, polisin sağından solundan çekerek, 'bizi de alın' diyenler. Diyeceğim şey şu; buradaki mantığımız, şiddet olmayan hiçbir eyleme herhangi bir şey yok" dedi.

AKINTIYA GİTMEYİN, KENDİNİZE GELİN

Öğretim görevlisinin konuştuğu sırada bir öğrenci, gözaltı yapılırken arkadaşlarından birinin kafasının yere vurulduğunu iddia etti. Bunun üzerine Kayabaşı, “Sıcak çatışmalara girdikçe bu işi ateşlendirirsiniz. Bu ülkedeki sorunları büyütürsünüz. Ben şuradan penceremden görünce geldim. Ben buraya sizler için gelmedim. Anneniz, babanız için geldim. Üzülüyorum. Öğrenci okutmak Çok zor. Bir takım şeylere de inanmayın, görmeyin. Süper devletler, ülkemizde ve Ortadoğu coğrafyasında büyük oyunlar oynuyor. Her gün haberlerde bir şeyler duyuyoruz. Akıntıya gitmeyin. Kendinize gelin" ifadelerini kullandı.

Öte yandan öğrenciler, bir süre daha bekledikten sonra üniversiteden ayrıldı.

 

 İHA

HABERE YORUM KAT