1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Müslüman Alimler Birliği: Katar Kuşatması Haramdır
Müslüman Alimler Birliği: Katar Kuşatması Haramdır

Müslüman Alimler Birliği: Katar Kuşatması Haramdır

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkan Yardımcısı Ahmed Er-Reysuni, Körfez ülkeleri tarafından Katar’a uygulanan ablukanın sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

07 Haziran 2017 Çarşamba 12:56A+A-

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkan Yardımcısı Ahmed Er-Reysuni, yaptığı yazılı açıklamada, "Alimleri, kanaat önderlerini ve aydınları, Katar’a uygulanan ablukaya karşı durmaya ve ablukanın sona erdirilmesi için çaba sarf etmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu ablukanın ümmetin birliğine ve Katar halkına zarar verdiğini belirten Reysuni, İslam alimlerinin, uygulanan ablukaya karşı açık bir şekilde durduklarını beyan etmeleri gerektiğini kaydetti.

Şeyh, yaptığı açıklamada "İslam ve akıl herhangi bir insanın kuşatılmasını kabul etmez" derken "Alimlerin bu kuşatmanın haram olduğunu açıklamasında bir şüphe yoktur" diyerek kuşatmanın caiz olmadığını belirtti.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Yemen dün "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katılmıştı.

Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içerisinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

AA, Middle East Monitor

HABERE YORUM KAT