1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Muş Özgür-Der, Gaziantep Saldırısını Tel’in Etti
Muş Özgür-Der, Gaziantep Saldırısını Tel’in Etti

Muş Özgür-Der, Gaziantep Saldırısını Tel’in Etti

Özgür-Der Muş Temsilciliği, yazılı bir basın açıklaması yaparak Gaziantep’teki hunhar saldırıyı tel’in ettiğini duyurdu.

21 Ağustos 2016 Pazar 17:32A+A-

Açıklamanın Tam Metni:

Gaziantep’te Masum İnsanlara Yönelik Saldırıyı Kınıyoruz!

Cinayet şebekeleri birbiriyle yarışırcasına, Türkiye’de katliamlarını yapmaya devam etmektedirler. Bu terör çeteleri (FETÖ, PKK, IŞİD vs.) kanla, ölümle ve mazlumların gözyaşıyla varlıklarını gösterme hesabındalar. Bundan dolayı Türkiye halkının üzerinde bir korku oluşturmak suretiyle kendilerine güya alan açma niyetindedirler. Bunların birbirlerinden farkı yoktur. Çünkü insanlık düşmanı bu terör örgütleri; hak, hukuk, insaf ölçüleri tanımaksızın hedeflerine ulaşma gayretindedirler. Masum insanların hayatlarını kaybetmeleri onlar için adeta birer istatistiktir. Yeter ki istedikleri kaos oluşsun ve bu kargaşadan istifade edebilsinler. Ancak onların bu hesabı tutmayacak ve inşallah döktükleri kanda –destekçi emperyalist güçlerle birlikte- yok olup gideceklerdir.

Biz Muş Özgür-Der olarak bu karanlık yapıların yaptıkları katliamları lanetliyoruz!

Son on gün içersinde Mardin, Diyarbakır, Elazığ, Van ve en son da Gaziantep’te yapılan bu saldırılar aynı emperyalist hedeflere hizmet eden vahşet çeteleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Yüzyıldır Ortadoğu’yu kana bulayan sömürgecilerin İslam ümmetini bölme gayretinin devamı olan bu fitne girişimlerinin farkındayız. Altı yıldır Suriye’de masum insanların kanını akıtanların, aynı savaşı Türkiye’ye de yaygınlaştırma gayretlerinin farkındayız. Zulüm içerikli bu çabalar asla başarıya ulaşmayacaklardır. Çünkü Allah’ın yardımını uman ve gözünü budaktan sakınmayan Türkiye halkı, her şeyin farkındadır ve canı pahasına, geleceğini bu karanlık güçlere teslim etmeyecektir!

Bugün İslam ümmeti üzerinde oynanan satrançın ne boyutlara vardığının bilincinde olmamız ve zulme, tuğyana karşı dinamizmimizi korumamız elzemdir. Bu açıdan duyarlılığımızı korumalı ve güçlendirmeliyiz. Gevşeklik gösterirsek Allah’ın yardımını umamaz hale geliriz. Zira Allah’ın yardımı, “kendini olumlu yönde değiştiren” toplumlar için söz konusudur. Şer güçler ittifak halinde özellikle son 2000’li yıllarda dünya mazlumlarına sahip çıkan Türkiye’ye saldırmaktadır. Eğer bizler bu saldırılara yekvücut direnmezsek şeytanın hilesine boyun eğmiş oluruz.

Çok kritik bir dönemden geçmekteyiz. Bu aşamada, lakaytlığa ve yersiz eleştirilere kapılarımızı kapatmalıyız. Siyasal ve toplumsal şahitliğimizin gereği olarak tepkilerimizi örgütlemenin aciliyet arz eden bir konu olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Ancak bu şekilde bu fitne girişimlerini bertaraf edebilir ve üzerimize düşen sorumluluğu ifa etmiş oluruz.

Gaziantep’te terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Muş Özgür-Der

HABERE YORUM KAT